מתכון להכנת אוסובוקו טלה ביין לבן. מנה בסיסית של אוסובוקו טלה הכוללת רוטב שבתמציתו יין לבן, בצל, שום ורוזמרין.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים את נתחי האוסובוקו ומייבשים בעזרת מגבות נייר. ממליחים ומפלפלים את הנתחים.
מחממים סיר יציקה על חום בינוני-גבוה. מוסיפים את שמן הזית ואת נתחי האוסובוקו. צורבים את הנתחים מכול הצדדים במשך מספר דקות. מוציאים ומניחים בצלחת בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל, השום והגזר. מטגנים עד להזהבה.
מוסיפים יין לבן. מגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף. מאדים את היין במשך 2 דקות.
מחזירים את הנתחים לסיר. מוסיפים את הציר, את הרוזמרין המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעתיים וחצי - שלוש שעות, עד שהבשר מתפרק בקלות מהעצם.
בזמן שהבשר מתבשל אפשר לבשל תפוחי אדמה שהם תוספת נפלאה (לא חובה.) מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים. אחרי שהבשר כבר התבשל בסיר, מעבירים את נתחי האוסובוקו (ללא הרוטב) יחד עם תפוחי האדמה המבושלים למגש. את תפוחי האדמה מתבלים קצת (למשל בפפריקה ובמלח). זולפים על תפוחי האדמה שמן זית ומיץ לימון. צורבים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 10 דקות.
את הנוזלים בהם בושל הבשר הופכים לרוטב טעים. מסננים את הנוזלים הללו ומעבירים לסיר קטן. כדי להסמיך את הרוטב מוסיפים גם כף קמח (או עמילן תירס) שממיסים קודם לכן עם כף מים קרים. מביאים לרתיחה ובוחשים. טועמים ומשפרים טעמים (מלח ופלפל). מבשלים את הרוטב בסיר במשך כמה דקות עד שמצטמצם לסמיכות קטיפתית.
להגשת המנה, מסדרים נתח אוסובוקו ותפוחי אדמה בצלחת. מטפטפים מעל מהרוטב. מפזרים קמצוץ רוזמרין טרי קצוץ. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים את נתחי האוסובוקו ומייבשים בעזרת מגבות נייר. ממליחים ומפלפלים את הנתחים.
מחממים סיר יציקה על חום בינוני-גבוה. מוסיפים את שמן הזית ואת נתחי האוסובוקו. צורבים את הנתחים מכול הצדדים במשך מספר דקות. מוציאים ומניחים בצלחת בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל, השום והגזר. מטגנים עד להזהבה.
מוסיפים יין לבן. מגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף. מאדים את היין במשך 2 דקות.
מחזירים את הנתחים לסיר. מוסיפים את הציר, את הרוזמרין המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעתיים וחצי - שלוש שעות, עד שהבשר מתפרק בקלות מהעצם.
בזמן שהבשר מתבשל אפשר לבשל תפוחי אדמה שהם תוספת נפלאה (לא חובה.) מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים. אחרי שהבשר כבר התבשל בסיר, מעבירים את נתחי האוסובוקו (ללא הרוטב) יחד עם תפוחי האדמה המבושלים למגש. את תפוחי האדמה מתבלים קצת (למשל בפפריקה ובמלח). זולפים על תפוחי האדמה שמן זית ומיץ לימון. צורבים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 10 דקות.
את הנוזלים בהם בושל הבשר הופכים לרוטב טעים. מסננים את הנוזלים הללו ומעבירים לסיר קטן. כדי להסמיך את הרוטב מוסיפים גם כף קמח (או עמילן תירס) שממיסים קודם לכן עם כף מים קרים. מביאים לרתיחה ובוחשים. טועמים ומשפרים טעמים (מלח ופלפל). מבשלים את הרוטב בסיר במשך כמה דקות עד שמצטמצם לסמיכות קטיפתית.
להגשת המנה, מסדרים נתח אוסובוקו ותפוחי אדמה בצלחת. מטפטפים מעל מהרוטב. מפזרים קמצוץ רוזמרין טרי קצוץ. בתיאבון 😋