אוסובוקו טלה בתנור עם תיבול מזרח תיכוני, מתכון קל להכנה עבור מנה חגיגית ומיוחדת. נתחי האוסובוקו נאפים ברוטב הכולל עגבנייה ולימון פרסי שנותנים לו חמצמצות וטעם מיוחד. המנה הנפלאה מוכנה כאשר הבשר נפרד בקלות מהעצם. מגישים ליד תפוחי אדמה אפויים, אורז או פולנטה.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים את כל הרכיבים למנה. מכינים תערובת תיבול מכמון, מלח ופלפל שחור. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות צלזיוס.
מצפים את נתחי האוסובוקו בקמח ובחצי מכמות תערובת התבלינים.
מחממים סיר יציקה נמוך על הגז על חום בינוני-גבוה. משתמשים בקצת שומן מקצוות הבשר כדי לשמן את הסיר או שמוסיפים קצת שמן צמחי לטיגון. צורבים את נתחי האוסובוקו משני הצדדים ולאחר מכן מניחים אותם על צלחת בצד.
מטגנים בשמן שהצטבר בסיר את הבצל, הגזר וחצאי השום במשך 5-7 דקות עד שמשחימים קלות.
מוזגים לסיר את הציר ומגרדים בעזרת כף או תרווד את תחתית הסיר. מוסיפים את עלי הדפנה, הלימון הפרסי ושארית תערובת התיבול.
מחזירים לסיר את נתחי האוסובוקו. מוזגים עליהם מהרוטב בעזרת כף. מפזרים מעליהם את קוביות העגבנייה. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לאפייה של שעה - שעה ורבע. מדי פעם בודקים ובמידת הצורך מוסיפים קצת מים או ציר לדילול הרוטב. הבשר מוכן כאשר הוא רך מאוד ונפרד בקלות מהעצם. עם סיום האפייה נפתרים מעלי הדפנה ומהלימון הפרסי.
להגשה מוזגים מעל כל נתח מהרוטב ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים, פירה, אורז או פולנטה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים את כל הרכיבים למנה. מכינים תערובת תיבול מכמון, מלח ופלפל שחור. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות צלזיוס.
מצפים את נתחי האוסובוקו בקמח ובחצי מכמות תערובת התבלינים.
מחממים סיר יציקה נמוך על הגז על חום בינוני-גבוה. משתמשים בקצת שומן מקצוות הבשר כדי לשמן את הסיר או שמוסיפים קצת שמן צמחי לטיגון. צורבים את נתחי האוסובוקו משני הצדדים ולאחר מכן מניחים אותם על צלחת בצד.
מטגנים בשמן שהצטבר בסיר את הבצל, הגזר וחצאי השום במשך 5-7 דקות עד שמשחימים קלות.
מוזגים לסיר את הציר ומגרדים בעזרת כף או תרווד את תחתית הסיר. מוסיפים את עלי הדפנה, הלימון הפרסי ושארית תערובת התיבול.
מחזירים לסיר את נתחי האוסובוקו. מוזגים עליהם מהרוטב בעזרת כף. מפזרים מעליהם את קוביות העגבנייה. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לאפייה של שעה - שעה ורבע. מדי פעם בודקים ובמידת הצורך מוסיפים קצת מים או ציר לדילול הרוטב. הבשר מוכן כאשר הוא רך מאוד ונפרד בקלות מהעצם. עם סיום האפייה נפתרים מעלי הדפנה ומהלימון הפרסי.
להגשה מוזגים מעל כל נתח מהרוטב ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים, פירה, אורז או פולנטה. בתיאבון 😋