מתכון של אורז עם גזר בסגנון עיראקי בגרסה צמחונית, עם עגבניה במקום בשר. במקור טימאן ביל ג'יזר (אורז עם גזר) זוהי מנת אורז עיראקית טיפוסית המבושל יחד עם בשר טחון וגזר. המנה המזינה נפוצה מאוד בימי הרמדאן. נהוג להגיש לצידה יוגורט ו\או סלט.

רכיבים
הוראות הכנה
קולפים את העגבניה. חוצים אותה, נפתרים מהגלעינים וקוצצים. את הגזר קולפים וגוררים בפומפייה.
מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים את השמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים במשך 3-4 דקות.
מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ובוחשים. מטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את הגזר, הכורכום, הקינמון והפלפל ובוחשים. מטגנים כדקה.
מוסיפים את האורז, בוחשים ומטגנים כדקה.
מוסיפים את הציר (או מים וקוביית מרק). מוסיפים מלח. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר. מנמיכים להבה. מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. מכבים להבה אך לא פותחים את המכסה במשך 5 דקות נוספות. בתיאבון 😋
הערות
- אם רוצים לגוון אפשר להחליף את בשר העגבניה בבשר עגל או בשר כבש טחון. במקום העגבניה (אפשר גם בנוסף), מטגנים את הבשר יחד עם הבצל כמה דקות עד שהוא משחים, וממשיכים לפי המתכון. חשוב לפני הוספת האורז להפתר מעודפי שומנים ונוזלים כדי שלא ייצא אורז דייסטי.
- אפשר גם לגוון עם התבלינים. למשל להוסיף פפריקה, כמון, קצת פפריקה חריפה (פלפל קאיין) או תערובת תבלינים כמו בהרט או גאראם מסאלה.
מצרכים
הוראות הכנה
קולפים את העגבניה. חוצים אותה, נפתרים מהגלעינים וקוצצים. את הגזר קולפים וגוררים בפומפייה.
מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים את השמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים במשך 3-4 דקות.
מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ובוחשים. מטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את הגזר, הכורכום, הקינמון והפלפל ובוחשים. מטגנים כדקה.
מוסיפים את האורז, בוחשים ומטגנים כדקה.
מוסיפים את הציר (או מים וקוביית מרק). מוסיפים מלח. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר. מנמיכים להבה. מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. מכבים להבה אך לא פותחים את המכסה במשך 5 דקות נוספות. בתיאבון 😋