המבורגר יווני (Biftekia) צלוי על האש או על מחבת, קטן מההמבורגר האמריקאי ומתובל יותר. אפשר לאפות אותו גם בתנור.
רכיבים
הוראות הכנה
בקערה מערבבים את כול הרכיבים ולשים ביד כחמש דקות.
מכסים ומכניסים למקרר לכשעה - שעתיים.
כרבע שעה לפני הצלייה מוציאים את התערובת מהמקרר.
יוצרים קציצות המבורגר לא גדולות, עגולות, שטוחות ומהודקות.
צולים את הקציצות על המנגל או על מחבת גריל משומנת קלות כארבע דקות מכול צד.
להגשה אפשר לזלוף קצת לימון על הקציצות. בתיאבון 😋
טיפים והערות
- במקום בשר בקר אפשר להשתמש גם בבשר כבש, הודו, עוף או תערובת.
- לצד ההמבורגר מתאים להגיש תפוחי אדמה אפויים בסגנון יווני עם לימון ושום.
- במקום הצלייה אפשר לאפות את ההמבורגר בתנור בחום של 200 מעלות. כעשרים דקות אפייה. יש להפוך את הקציצות באמצע האפייה.
- אפשר לשלב אפיית ההמבורגר יחד עם תפוחי אדמה. מתחילים עם תפוחי האדמה, משלבים את קציצות ההמבורגר בין תפוחי האדמה בעשרים הדקות האחרונות של האפייה.
- אפשר להכין כמות של הקציצות מראש ולהקפיא. מפשירים ואופים לפי הצורך.
מצרכים
הוראות הכנה
בקערה מערבבים את כול הרכיבים ולשים ביד כחמש דקות.
מכסים ומכניסים למקרר לכשעה - שעתיים.
כרבע שעה לפני הצלייה מוציאים את התערובת מהמקרר.
יוצרים קציצות המבורגר לא גדולות, עגולות, שטוחות ומהודקות.
צולים את הקציצות על המנגל או על מחבת גריל משומנת קלות כארבע דקות מכול צד.
להגשה אפשר לזלוף קצת לימון על הקציצות. בתיאבון 😋