כריך חזה עוף צלוי (חזה עוף בורגר) על מחבת הגריל (פלנצ'ה), לארוחה זריזה.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את חזה העוף בעזרת נייר סופג. קוצצים שאריות שומן, סחוס או עצם.
מורחים את שמן הזית על חזה העוף ומתבלים בעשבי תיבול, במלח ובפלפל.
מחממים מחבת גריל 3-4 דקות. בזמן שהמחבת מתחממם קולים עליו את הלחמניות. חוצים את לחמניות ההמבורגר ומניחים על המחבת. קולים עד לקבלת פסי חריכה זהובים.
כשמחבת הגריל כבר חמה אפשר לצלות את העוף. צולים על חום גבוה בצד אחד, כדקה וחצי עד שתי דקות.
צולים בצד השני עוד דקה וחצי - שתיים עד שמוכן. הבשר צריך להיות לגמרי לבן מפנים (שלא ישאר ורוד). חשוב להזהר לא לצלות יותר מדי, שחס וחלילה לא יתייבש.
להשלמת הכריך, מורחים על הלחמניות מיונז. בצד התחתי של הלחמניה מניחים חסה קצוצה. בחלק העליון של הלחמניה מניחים פרוסת בצל ופרוסת עגבניה ומתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים את חזה העוף הצלוי ללחמניה וזוללים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את חזה העוף בעזרת נייר סופג. קוצצים שאריות שומן, סחוס או עצם.
מורחים את שמן הזית על חזה העוף ומתבלים בעשבי תיבול, במלח ובפלפל.
מחממים מחבת גריל 3-4 דקות. בזמן שהמחבת מתחממם קולים עליו את הלחמניות. חוצים את לחמניות ההמבורגר ומניחים על המחבת. קולים עד לקבלת פסי חריכה זהובים.
כשמחבת הגריל כבר חמה אפשר לצלות את העוף. צולים על חום גבוה בצד אחד, כדקה וחצי עד שתי דקות.
צולים בצד השני עוד דקה וחצי - שתיים עד שמוכן. הבשר צריך להיות לגמרי לבן מפנים (שלא ישאר ורוד). חשוב להזהר לא לצלות יותר מדי, שחס וחלילה לא יתייבש.
להשלמת הכריך, מורחים על הלחמניות מיונז. בצד התחתי של הלחמניה מניחים חסה קצוצה. בחלק העליון של הלחמניה מניחים פרוסת בצל ופרוסת עגבניה ומתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים את חזה העוף הצלוי ללחמניה וזוללים. בתיאבון 😋