חזה עוף בלימון, כשרוצים לעשות משהו קצת שונה מחזה העוף במקום השניצל הרגיל.

רכיבים
הוראות הכנה
מפזרים על חזה העוף פפריקה מלח ופלפל.
טובלים ומצפים את חזה העוף בקמח.
מחממים מחבת על אש בגובה בינוני וממיסים חמאה עם שמן הזית. מטגנים את חזות העוף כשתי דקות מכול צד, עד שהם כמעט לגמרי מבושלים. מוציאים ומניחים על צלחת חמימה.
במידה ועובדים עם מחבת קטנה מטגנים כל פעם רק חלק מכמות חזה העוף. מחלקים את כמות החמאה ושמן הזית לפי כמות מספר הפעמים שצריכים לחזור על פעולת טיגון העוף, ובכול פעם מוסיפים קצת חמאה ושמן זית וחוזרים על פעולת הטיגון. שומרים כשליש מכמות החמאה להוספה לרוטב בהמשך.
לכשמסיימים עם טיגון חזה העוף, מוסיפים למחבת שעדיין על האש, מיץ מחצי מכמות הלימון ומגרדים את תחתית המחבת עם תרווד.
מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שמסמיך קצת, מוסיפים את החמאה, מבשלים ומערבבים עד שהחמאה נמסה ומתקבל רוטב במרקם לא סמיך ולא דליל מדי.
מהחצי של הלימון שנותר פורסים פרוסה דקה או שתיים ומוסיפים לרוטב במחבת.
מחזירים את חזות העוף למחבת, מבשלים ברוטב כדקה נוספת ומגישים. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מפזרים על חזה העוף פפריקה מלח ופלפל.
טובלים ומצפים את חזה העוף בקמח.
מחממים מחבת על אש בגובה בינוני וממיסים חמאה עם שמן הזית. מטגנים את חזות העוף כשתי דקות מכול צד, עד שהם כמעט לגמרי מבושלים. מוציאים ומניחים על צלחת חמימה.
במידה ועובדים עם מחבת קטנה מטגנים כל פעם רק חלק מכמות חזה העוף. מחלקים את כמות החמאה ושמן הזית לפי כמות מספר הפעמים שצריכים לחזור על פעולת טיגון העוף, ובכול פעם מוסיפים קצת חמאה ושמן זית וחוזרים על פעולת הטיגון. שומרים כשליש מכמות החמאה להוספה לרוטב בהמשך.
לכשמסיימים עם טיגון חזה העוף, מוסיפים למחבת שעדיין על האש, מיץ מחצי מכמות הלימון ומגרדים את תחתית המחבת עם תרווד.
מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שמסמיך קצת, מוסיפים את החמאה, מבשלים ומערבבים עד שהחמאה נמסה ומתקבל רוטב במרקם לא סמיך ולא דליל מדי.
מהחצי של הלימון שנותר פורסים פרוסה דקה או שתיים ומוסיפים לרוטב במחבת.
מחזירים את חזות העוף למחבת, מבשלים ברוטב כדקה נוספת ומגישים. בתיאבון!