חזה עוף מוקפץ עם קשיו, מנה בסגנון סיני של קוביות חזה עוף ואגוזי קשיו מוקפצים בווק. את העוף עוטפים תחילה בבלילה הכוללת חלבון ביצה ועמילן תירס, הנותנים לעוף מעטפת קטיפתית. לאחר שריית העוף מקפיצים את העוף, אגוזי הקשיו והירקות בחום גבוה. לשם הכנת המנה הכי נוח לעבוד עם ווק גדול, המעביר את החום בצורה הכי יעילה לרכיבים ומאפשר עבודה נקייה ונוחה. אפשר גם להכין את המנה על מחבת גדולה אך זה פחות נוח.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים את חזה העוף משאריות סחוס או עצם. מייבשים בעזרת מגבות נייר. חותכים לקוביות בגודל שני סנטימטר. בקערה טורפים את רכיבי המשרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות העוף לקערה ומכסים אותן במשרה. מכניסים למקרר ל-20-30 דקות.
לפני הכנת המנה מכינים את כל הרכיבים למנה. את הירקות שוטפים ופורסים. את הסויה המירין והדבש מערבבים בקערית. את עמילן התירס מוהלים במים עד שמקבלים נוזל הדומה לחלב. רק כשכל הרכיבים מוכנים עוברים להקפצה שלהם על הווק.
מחממים ווק לחום גבוה (ממתינים דקה או שתיים.) מוסיפים שמן בוטנים. מוסיפים את קוביות העוף. כעבור חצי דקה הופכים את הקוביות. לשם כך נוח לעבוד עם כף מתכת ארוכה או תרווד מתכתי. מקפיצים את קוביות העוף בערך שתי דקות עד שהן מלבינות מכל הצדדים. כשהן לבנות לא מבשלים אותן עוד (המשך הבישול של העוף יתבצע בתוך הרוטב.) מעבירים את הקוביות לצלחת. מנקים את הווק, משמנים במידת הצורך ועוברים להמשך ההכנה של המנה.
מקפיצים בווק החם (על אש גבוהה) את הבצל כדקה עד שמתחיל להשחים. מוסיפים שום, קוביות פלפל ואת אגוזי הקשיו. מקפיצים כדקה נוספת. מוסיפים את הבצל הירוק ואת התערובת של הסויה, המירין והדבש. בוחשים. מייד מוסיפים גם את עמילן התירס המהול במים ובוחשים. מוסיפים את שאר המים ובוחשים. לבסוף מוסיפים את קוביות העוף שבושלו חלקית, בוחשים ומקפיצים עם הרוטב. אם רוצים ניתן לדלל את הרוטב בעוד קצת מים. מבשלים את קוביות העוף ברוטב המבעבע כדקה אחת והמנה מוכנה.
מגישים את המנה החמה עם הרוטב מעל אורז לבן או נודלס. מפזרים מעל בצל ירוק טרי קצוץ, וזולפים שמן סומסום. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים את חזה העוף משאריות סחוס או עצם. מייבשים בעזרת מגבות נייר. חותכים לקוביות בגודל שני סנטימטר. בקערה טורפים את רכיבי המשרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות העוף לקערה ומכסים אותן במשרה. מכניסים למקרר ל-20-30 דקות.
לפני הכנת המנה מכינים את כל הרכיבים למנה. את הירקות שוטפים ופורסים. את הסויה המירין והדבש מערבבים בקערית. את עמילן התירס מוהלים במים עד שמקבלים נוזל הדומה לחלב. רק כשכל הרכיבים מוכנים עוברים להקפצה שלהם על הווק.
מחממים ווק לחום גבוה (ממתינים דקה או שתיים.) מוסיפים שמן בוטנים. מוסיפים את קוביות העוף. כעבור חצי דקה הופכים את הקוביות. לשם כך נוח לעבוד עם כף מתכת ארוכה או תרווד מתכתי. מקפיצים את קוביות העוף בערך שתי דקות עד שהן מלבינות מכל הצדדים. כשהן לבנות לא מבשלים אותן עוד (המשך הבישול של העוף יתבצע בתוך הרוטב.) מעבירים את הקוביות לצלחת. מנקים את הווק, משמנים במידת הצורך ועוברים להמשך ההכנה של המנה.
מקפיצים בווק החם (על אש גבוהה) את הבצל כדקה עד שמתחיל להשחים. מוסיפים שום, קוביות פלפל ואת אגוזי הקשיו. מקפיצים כדקה נוספת. מוסיפים את הבצל הירוק ואת התערובת של הסויה, המירין והדבש. בוחשים. מייד מוסיפים גם את עמילן התירס המהול במים ובוחשים. מוסיפים את שאר המים ובוחשים. לבסוף מוסיפים את קוביות העוף שבושלו חלקית, בוחשים ומקפיצים עם הרוטב. אם רוצים ניתן לדלל את הרוטב בעוד קצת מים. מבשלים את קוביות העוף ברוטב המבעבע כדקה אחת והמנה מוכנה.
מגישים את המנה החמה עם הרוטב מעל אורז לבן או נודלס. מפזרים מעל בצל ירוק טרי קצוץ, וזולפים שמן סומסום. בתיאבון 😋