מנה זריזה ורעננה של חזה עוף עם פטריות ברוטב קרמי הכולל קרם קוקוס (או שמנת) וכוסברה טרייה.
רכיבים
הוראות הכנה
את חזה העוף משאירים שלם ושמן או שחוצים כל חזה לשתי פרוסות (בעובי סנטימטר בערך). מנקים ומייבשים את חזה העוף בעזרת מגבות נייר. מפזרים על חזה העוף מלח, פלפל ופפריקה. עוטפים את חזה העוף בקמח ומנערים משאריות.
מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים שמן. מטגנים את חזה העוף כשתי דקות מכל צד ומניחים על צלחת בצד (אם פרסתם את החזה מקצרים זמן הטיגון.)
במידת הצורך מוסיפים קצת שמן למחבת. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-3 דקות. כותשים את השום ומוסיפים למחבת. בוחשים ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים ליקר אמרטו ומאפשרים לו להתאדות במשך 30 שניות.
מוסיפים מים וכוסברה ובוחשים. מחזירים את חזה העוף למחבת, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים את נתח חזה העוף כ-5-6 דקות (אם פרסתם את הנתח מקצרים זמן הטיגון.)
בדקה האחרונה של הבישול מוסיפים את קרם הקוקוס (או השמנת). מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ-30 שניות.
מגישים את חזה העוף מעל מצע של אורז לבן או אטריות נודלס. את הרוטב הקרמי מוזגים בנדיבות מעל כל מנה. מעל הכל מפזרים כוסברה טרייה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
את חזה העוף משאירים שלם ושמן או שחוצים כל חזה לשתי פרוסות (בעובי סנטימטר בערך). מנקים ומייבשים את חזה העוף בעזרת מגבות נייר. מפזרים על חזה העוף מלח, פלפל ופפריקה. עוטפים את חזה העוף בקמח ומנערים משאריות.
מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים שמן. מטגנים את חזה העוף כשתי דקות מכל צד ומניחים על צלחת בצד (אם פרסתם את החזה מקצרים זמן הטיגון.)
במידת הצורך מוסיפים קצת שמן למחבת. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-3 דקות. כותשים את השום ומוסיפים למחבת. בוחשים ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים ליקר אמרטו ומאפשרים לו להתאדות במשך 30 שניות.
מוסיפים מים וכוסברה ובוחשים. מחזירים את חזה העוף למחבת, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים את נתח חזה העוף כ-5-6 דקות (אם פרסתם את הנתח מקצרים זמן הטיגון.)
בדקה האחרונה של הבישול מוסיפים את קרם הקוקוס (או השמנת). מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ-30 שניות.
מגישים את חזה העוף מעל מצע של אורז לבן או אטריות נודלס. את הרוטב הקרמי מוזגים בנדיבות מעל כל מנה. מעל הכל מפזרים כוסברה טרייה. בתיאבון 😋