חריימה צפון אפריקאי, דג ים לבן מבושל ברוטב אדום פיקנטי עם הרבה שום, ותיבול הכולל פפריקה וכמון (וקימל.)
החריימה מוגש כמנת פתיחה לארוחת חג או ערב שישי עם חלה טרייה ליד לטבילה ברוטב העגבניות. אפשר בכיף להכין חריימה כמנה עיקרית לארוחה בתוספת תפוח-אדמה, אורז או קוסקוס.

רכיבים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים היטב את נתחי הדג. מפזרים קצת מלח על הנתחים וזולפים מיץ לימון. מכסים ומניחים במקרר בזמן בישול הרוטב.
לפני שמתחילים בבישול הרוטב לחריימה, מכינים מראש את השום, את הצ'ילי ואת התבלינים.
מחממים סיר נמוך על חום בינוני. מוסיפים שמן. מטגנים את השום ואת פלפל הצ'ילי החריף כדקה.
מוסיפים לסיר את הפפריקה, הכמון והקימל. בוחשים כחצי דקה.
מוסיפים את העגבניות, הרסק, הציר (או המים), מלח ופלפל שחור. בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה על חום נמוך במשך 45 דקות.
כשהרוטב מוכן (טועמים ומשפרים תיבול) מוסיפים את נתחי הדג. מוודאים שהדג עטוף ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים את הדג ברתיחה עדינה במשך 20 דקות.
מגישים כל מנה עם הרבה רוטב אדום ופרוסת חלה ליד. מפזרים כוסברה מעל המנה החמה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים היטב את נתחי הדג. מפזרים קצת מלח על הנתחים וזולפים מיץ לימון. מכסים ומניחים במקרר בזמן בישול הרוטב.
לפני שמתחילים בבישול הרוטב לחריימה, מכינים מראש את השום, את הצ'ילי ואת התבלינים.
מחממים סיר נמוך על חום בינוני. מוסיפים שמן. מטגנים את השום ואת פלפל הצ'ילי החריף כדקה.
מוסיפים לסיר את הפפריקה, הכמון והקימל. בוחשים כחצי דקה.
מוסיפים את העגבניות, הרסק, הציר (או המים), מלח ופלפל שחור. בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה על חום נמוך במשך 45 דקות.
כשהרוטב מוכן (טועמים ומשפרים תיבול) מוסיפים את נתחי הדג. מוודאים שהדג עטוף ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים את הדג ברתיחה עדינה במשך 20 דקות.
מגישים כל מנה עם הרבה רוטב אדום ופרוסת חלה ליד. מפזרים כוסברה מעל המנה החמה. בתיאבון 😋