כנפי עוף ברוטב אסיאתי בטעם חמוץ מתוק עם ניחוח של שום וג'ינג'ר. מנת כנפי עוף פשוטה להכנה. קודם אופים את הכנפיים בתנור לאחר מכן מצפים את הכנפיים ברוטב האסיאתי.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים את כנפי העוף בעזרת מגבות נייר. חוצים את הכנפיים לשני חלקים. מפזרים על הכנפיים מלח ופלפל ומקמחים. מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על מגש מצופה בנייר אפייה.
אופים את הכנפיים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 45 דקות. באמצע האפייה בתנור מוציאים את המגש והופכים את הכנפיים לצורך אפייה אחידה בשני הצדדים השני.
לקראת סיום אפיית הכנפיים מכינים את הרוטב. מחממים ווק (או מחבת רחבה) על חום גבוה. מוסיפים שמן. מטגנים את השום והג'ינג'ר במשך חצי דקה. נזהרים שלא לשרוף.
מוסיפים את המירין ואת החומץ, בוחשים ומאדים במשך שתי דקות. מוסיפים את הסוכר ואת הדבש ובוחשים כדקה.
מוסיפים רסק עגבניות וסויה. בוחשים. מאפשרים לרוטב להתגבש ולהצטמצם כדקה.
מוסיפים את הכנפיים האפויות לרוטב במחבת. הופכים אותן במחבת עד שהן מצופות לגמרי ברוטב הרותח.
להגשה מפזרים מעל סומסום ופטרוזיליה קצוצה. מטפטפים קצת שמן סומסום. מגישים מעל מנת אורז לבן או נודלס. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים את כנפי העוף בעזרת מגבות נייר. חוצים את הכנפיים לשני חלקים. מפזרים על הכנפיים מלח ופלפל ומקמחים. מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על מגש מצופה בנייר אפייה.
אופים את הכנפיים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 45 דקות. באמצע האפייה בתנור מוציאים את המגש והופכים את הכנפיים לצורך אפייה אחידה בשני הצדדים השני.
לקראת סיום אפיית הכנפיים מכינים את הרוטב. מחממים ווק (או מחבת רחבה) על חום גבוה. מוסיפים שמן. מטגנים את השום והג'ינג'ר במשך חצי דקה. נזהרים שלא לשרוף.
מוסיפים את המירין ואת החומץ, בוחשים ומאדים במשך שתי דקות. מוסיפים את הסוכר ואת הדבש ובוחשים כדקה.
מוסיפים רסק עגבניות וסויה. בוחשים. מאפשרים לרוטב להתגבש ולהצטמצם כדקה.
מוסיפים את הכנפיים האפויות לרוטב במחבת. הופכים אותן במחבת עד שהן מצופות לגמרי ברוטב הרותח.
להגשה מפזרים מעל סומסום ופטרוזיליה קצוצה. מטפטפים קצת שמן סומסום. מגישים מעל מנת אורז לבן או נודלס. בתיאבון 😋