כנפי עוף פריכות בסגנון קוריאני (Dakgangjeong 닭강정) בטיגון עמוק. מנת כנפיים מטוגנות קריספיות, ברוטב דביק מתוק ופיקנטי הכולל צ'ילי, שום, ג'ינג'ר, דבש וסוכר חום. הציפוי הקרמלי הופך את העוף לממתק שלא ניתן להפסיק לנשנשו.
העוף המטוגן הקוריאני נפוץ ברחבי קוריאה. זוהי מנת אוכל רחוב קלאסית שניתן למצוא אותה בסמטאות ובשווקים. לרוב מכינים את המנה מעוף שלם מחולק או שמשתמשים רק בכנפיים. נהנים מהמנה יחד עם בירה טובה. 🍺
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את כנפי העוף בעזרת מגבות נייר. מחלקים כל כנף לשני חלקים.
מוסיפים לקערה גדולה את הקמח, העמילן, המלח והפלפל ומערבבים. בקערה קטנה טורפים את הביצים. מוסיפים את העוף והביצים לקערה הגדולה. מצפים את העוף בבלילה.
מחממים את השמן בסיר טיגון עמוק או בווק במשך מספר דקות. השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 165 מעלות. מניחים בזהירות את הכנפיים בתוך השמן הרותח, אחת אחר השנייה. לא מצופפים את הכנפיים או מכניסים יותר מדי כנפיים בבת אחת. זמן הטיגון של כנפיים הוא 10-13 דקות. הכנפיים צריכות לצאת בצבע זהוב בהיר. במידת הצורך מטגנים מספר מקבצים. במהלך הטיגון אפשר להפוך פעם או פעמיים את העוף בתוך השמן.
כשהכנפיים מוכנות מעבירים אותן למסננת המונחת מעל צלחת לקליטת שמן שמטפטף.
מספר דקות לפני סיום הטיגון של הכנפיים מכינים את הרוטב.
מחממים מחבת רחבה (או ווק) על חום בינוני. מוסיפים את השמן ומטגנים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי במשך 20-30 שניות.
מוסיפים חומץ, סויה, דבש וסוכר. מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים כ- 2-3 דקות.
מעבירים את העוף מטוגן מהמסננת לתוך הרוטב שבמחבת. מערבבים עד שהעוף כולו מצופה ברוטב ומכבים את האש.
מפזרים סומסום ומגישים עם ספל בירה 🍺 זלילה נעימה. בתיאבון 😋
ככה מכינים את מנת העוף הטעימה הזו בקוריאה
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את כנפי העוף בעזרת מגבות נייר. מחלקים כל כנף לשני חלקים.
מוסיפים לקערה גדולה את הקמח, העמילן, המלח והפלפל ומערבבים. בקערה קטנה טורפים את הביצים. מוסיפים את העוף והביצים לקערה הגדולה. מצפים את העוף בבלילה.
מחממים את השמן בסיר טיגון עמוק או בווק במשך מספר דקות. השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 165 מעלות. מניחים בזהירות את הכנפיים בתוך השמן הרותח, אחת אחר השנייה. לא מצופפים את הכנפיים או מכניסים יותר מדי כנפיים בבת אחת. זמן הטיגון של כנפיים הוא 10-13 דקות. הכנפיים צריכות לצאת בצבע זהוב בהיר. במידת הצורך מטגנים מספר מקבצים. במהלך הטיגון אפשר להפוך פעם או פעמיים את העוף בתוך השמן.
כשהכנפיים מוכנות מעבירים אותן למסננת המונחת מעל צלחת לקליטת שמן שמטפטף.
מספר דקות לפני סיום הטיגון של הכנפיים מכינים את הרוטב.
מחממים מחבת רחבה (או ווק) על חום בינוני. מוסיפים את השמן ומטגנים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי במשך 20-30 שניות.
מוסיפים חומץ, סויה, דבש וסוכר. מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים כ- 2-3 דקות.
מעבירים את העוף מטוגן מהמסננת לתוך הרוטב שבמחבת. מערבבים עד שהעוף כולו מצופה ברוטב ומכבים את האש.
מפזרים סומסום ומגישים עם ספל בירה 🍺 זלילה נעימה. בתיאבון 😋