לאפה במחבת, הפיתה הרכה והשטוחה בהכנה מהירה שניתן להכין על מחבת רגילה.
רכיבים
הוראות הכנה
בקערית מערבבים מים, סוכר ושמרים. נותנים לשמרים להתעורר כעשר דקות.
בקערת המיקסר מוסיפים קמח ומלח ומערבבים.
יוצרים גומה במרכז הקמח ומוזגים לתוך הגומה את שמן הזית וחצי מכמות המים עם השמרים.
לשים במהירות איטית עם ראש הלישה של המיקסר. מוסיפים בהדרגה את שארית המים עם הסוכר והשמרים ולשים לבצק אחיד.
נותנים למיקסר ללוש את הבצק כעשר דקות.
מכסים את הקערה עם הבצק ומניחים לו לתפוח כשעה.
מעבירים הבצק למשטח מקומח, לשים ומחלקים ל-6 כדורים בגודל שווה.
מרדדים לעלי בצק שטוחים ועגולים. מניחים על נייר אפיה בערימה כשבין עלה בצק אחד למשנהו מפריד נייר אפייה, בלי שום מגע כדי למנוע הדבקות של העלים אחד לשני.
אופים כול פיתה על המחבת בחום בינוני-גובה, כ- 2 דקות מכול צד.
מצרכים
הוראות הכנה
בקערית מערבבים מים, סוכר ושמרים. נותנים לשמרים להתעורר כעשר דקות.
בקערת המיקסר מוסיפים קמח ומלח ומערבבים.
יוצרים גומה במרכז הקמח ומוזגים לתוך הגומה את שמן הזית וחצי מכמות המים עם השמרים.
לשים במהירות איטית עם ראש הלישה של המיקסר. מוסיפים בהדרגה את שארית המים עם הסוכר והשמרים ולשים לבצק אחיד.
נותנים למיקסר ללוש את הבצק כעשר דקות.
מכסים את הקערה עם הבצק ומניחים לו לתפוח כשעה.
מעבירים הבצק למשטח מקומח, לשים ומחלקים ל-6 כדורים בגודל שווה.
מרדדים לעלי בצק שטוחים ועגולים. מניחים על נייר אפיה בערימה כשבין עלה בצק אחד למשנהו מפריד נייר אפייה, בלי שום מגע כדי למנוע הדבקות של העלים אחד לשני.
אופים כול פיתה על המחבת בחום בינוני-גובה, כ- 2 דקות מכול צד.