לברק שלם צלוי בתנור או בגריל פחמים, מצופה בתערובת תיבול פיקנטית בסגנון קייג'ון.
רכיבים
הוראות הכנה
כותשים את כל רכיבי תערובת הקייג'ון למעט שמן הזית בעזרת מכתש ועלי (או שטוחנים את התבלינים היבשים בעזרת מטחנת תבלינים ואת השום כותשים בנפרד.)
מוסיפים את שמן הזית ומערבבים למשחה.
שוטפים ומנקים את דג הלברק. מייבשים היטב בעזרת מגבות נייר. חורצים מספר חריצים רוחביים מקבילים לאורך הדג משני צידיו. מורחים את הדג בתערובת התיבול מכל צדדיו, בתוך בטנו ובחריצים. מניחים אותו לספוג את התיבול במקום קריר לחצי שעה לפני שצולים אותו.
צולים את הדג בתנור שחומם לחום של 200 מעלות במשך 25-30 דקות (עד שבשרו לבן ונפרד בקלות מהעצם.) במקום הצלייה בתנור, אפשר גם לצלות על המנגל במשך 12-14 דקות (כ-6-7 דקות מכל צד).
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
כותשים את כל רכיבי תערובת הקייג'ון למעט שמן הזית בעזרת מכתש ועלי (או שטוחנים את התבלינים היבשים בעזרת מטחנת תבלינים ואת השום כותשים בנפרד.)
מוסיפים את שמן הזית ומערבבים למשחה.
שוטפים ומנקים את דג הלברק. מייבשים היטב בעזרת מגבות נייר. חורצים מספר חריצים רוחביים מקבילים לאורך הדג משני צידיו. מורחים את הדג בתערובת התיבול מכל צדדיו, בתוך בטנו ובחריצים. מניחים אותו לספוג את התיבול במקום קריר לחצי שעה לפני שצולים אותו.
צולים את הדג בתנור שחומם לחום של 200 מעלות במשך 25-30 דקות (עד שבשרו לבן ונפרד בקלות מהעצם.) במקום הצלייה בתנור, אפשר גם לצלות על המנגל במשך 12-14 דקות (כ-6-7 דקות מכל צד).
בתיאבון 😋