לבש, פיתה ארמנית, או אם תרצו לאפה ארמנית. לחם שטוח המשמש מצע ומעטפת למנות כמו שישקבב ארמני, קבב לולה ארמני או שווארמה. ניתן לשלבו עם אינספור מנות נוספות.

רכיבים
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את המים לפוליש עם השמרים עד שהשמרים מתמוססים.
מוסיפים את הקמח לפוליש ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.
מכסים וממתינים כשעה וחצי - שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהפוליש מכפיל את נפחו (אפשר גם ללילה במקרר).
מוסיפים את המים לבצק, את השמן ואת הפוליש התפוח לקערה. ממוססים את הפוליש בנוזלים (לא נורא אם נשארים גושים.)
מוסיפים כחצי מכמות הקמח לבצק ובוחשים לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את המלח ובוחשים.
מוסיפים את שארית הקמח ובוחשים עד שהמים מתמזגים עם הקמח לעיסת בצק דביקה.
מכסים את הקערה ונותנים לבצק ההתחלתי לנוח כ-20 דקות.
מעבירים את הבצק למשטח נקי ולשים בתנועות מתיחה וקיפול של הבצק כ-10 דקות. נעזרים בקלף אפייה לסיוע בטיפול בבצק הדביק.
כשיש עיסת בצק חזקה וגמישה, יוצרים ממנה כדור. משמנים קערה עם קצת שמן צמחי, מעבירים את כדור הבצק לתוכה, ומשמנים גם את הבצק. מכסים את הקערה לתפיחה בטמפרטורת החדר לכשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אחרי שתפח, מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. זורים מעט קמח כדי שלא ידבק לידיים. מכסים את הכדורים במגבת ומשאירים לתפיחה נוספת של כחצי שעה.
ניתן לאפות את הלבש על אבן בתנור (או על מגש) או בכיריים על מחבת רחבה (או על ווק הפוך). במידה ועובדים עם אבן בתנור, מחממים את התנור עם האבן כשעה מראש על חום מקסימלי (250 מעלות.) אם עובדים עם מחבת רחבה או עם ווק הפוך, מספיק לחמם כחמש דקות על חום גבוה לפני שמניחים את הפיתות לאפייה.
מפזרים קצת קמח על כול כדור משני הצדדים ומנערים שאריות קמח. לוחצים על כול כדור בצק בעדינות עם האצבעות לשיטוח ראשוני של הכדור לפיתה. בעזרת מארוך מקומח משטחים את הכדורים לשכבה דקה, מבלי שהבצק ידבק למשטח העבודה. משאירים עוד קצת מרווח למתיחת הבצק. את המתיחה האחרונה של הבצק עושים ממש כשמניחים אותה על משטח האפייה. הגודל הרצוי לכול פיתה הוא בקוטר 25-30 סנטימטר.
מניחים את הבצק בעדינות ובזהירות על המשטח החם ואופים צד אחד עד שהוא מראה סימני תפיחה ונוצרות בו בועות. אפשר גם להציץ ולראות אם יש כבר נקודות שחומות מצדו השני, וזה הסימן שכבר אפשר להפוך אותו.
הופכים ואופים את הצד השני. כך אופים כול לאפה, אחת אחרי השניה, בנפרד. סך הכול בסביבות דקה וחצי אפייה עד שהיא תופחת ומשחימה. מניחים בצד על צלחת וממשיכים ללאפה הבאה.
מגישים עם מילוי או עם ממרח מועדף. שומרים מכוסה עד לארוחה. אפשר גם להקפיא. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את המים לפוליש עם השמרים עד שהשמרים מתמוססים.
מוסיפים את הקמח לפוליש ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.
מכסים וממתינים כשעה וחצי - שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהפוליש מכפיל את נפחו (אפשר גם ללילה במקרר).
מוסיפים את המים לבצק, את השמן ואת הפוליש התפוח לקערה. ממוססים את הפוליש בנוזלים (לא נורא אם נשארים גושים.)
מוסיפים כחצי מכמות הקמח לבצק ובוחשים לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את המלח ובוחשים.
מוסיפים את שארית הקמח ובוחשים עד שהמים מתמזגים עם הקמח לעיסת בצק דביקה.
מכסים את הקערה ונותנים לבצק ההתחלתי לנוח כ-20 דקות.
מעבירים את הבצק למשטח נקי ולשים בתנועות מתיחה וקיפול של הבצק כ-10 דקות. נעזרים בקלף אפייה לסיוע בטיפול בבצק הדביק.
כשיש עיסת בצק חזקה וגמישה, יוצרים ממנה כדור. משמנים קערה עם קצת שמן צמחי, מעבירים את כדור הבצק לתוכה, ומשמנים גם את הבצק. מכסים את הקערה לתפיחה בטמפרטורת החדר לכשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אחרי שתפח, מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. זורים מעט קמח כדי שלא ידבק לידיים. מכסים את הכדורים במגבת ומשאירים לתפיחה נוספת של כחצי שעה.
ניתן לאפות את הלבש על אבן בתנור (או על מגש) או בכיריים על מחבת רחבה (או על ווק הפוך). במידה ועובדים עם אבן בתנור, מחממים את התנור עם האבן כשעה מראש על חום מקסימלי (250 מעלות.) אם עובדים עם מחבת רחבה או עם ווק הפוך, מספיק לחמם כחמש דקות על חום גבוה לפני שמניחים את הפיתות לאפייה.
מפזרים קצת קמח על כול כדור משני הצדדים ומנערים שאריות קמח. לוחצים על כול כדור בצק בעדינות עם האצבעות לשיטוח ראשוני של הכדור לפיתה. בעזרת מארוך מקומח משטחים את הכדורים לשכבה דקה, מבלי שהבצק ידבק למשטח העבודה. משאירים עוד קצת מרווח למתיחת הבצק. את המתיחה האחרונה של הבצק עושים ממש כשמניחים אותה על משטח האפייה. הגודל הרצוי לכול פיתה הוא בקוטר 25-30 סנטימטר.
מניחים את הבצק בעדינות ובזהירות על המשטח החם ואופים צד אחד עד שהוא מראה סימני תפיחה ונוצרות בו בועות. אפשר גם להציץ ולראות אם יש כבר נקודות שחומות מצדו השני, וזה הסימן שכבר אפשר להפוך אותו.
הופכים ואופים את הצד השני. כך אופים כול לאפה, אחת אחרי השניה, בנפרד. סך הכול בסביבות דקה וחצי אפייה עד שהיא תופחת ומשחימה. מניחים בצד על צלחת וממשיכים ללאפה הבאה.
מגישים עם מילוי או עם ממרח מועדף. שומרים מכוסה עד לארוחה. אפשר גם להקפיא. בתיאבון 😋