לחם צרפתי כפרי (Pain de campagne), נקרא גם לחם מחמצת כפרי צרפתי. זהו לחם פשוט, לחם ליום-יום. הוא בדרך כלל די גדול ובעל צורה עגולה או מוארכת.
להכנת הלחם הצרפתי הכפרי משתמשים בעיקר בקמח לבן. משלבים בו גם קמח מלא ולעתים גם קמח שיפון מלא.
את הלחם הצרפתי הכפרי אפשר להכין עם שמרים טריים ואפשר גם עם תרבית מחמצת שאור. המתכון המובא כאן משתמש במחמצת לפי התהליך המתואר בדף הוראות הכנת לחם מחמצת בסיסי.
אם אין בידכם מחמצת, במתכון יש הסבר איך מכינים סוכן התפחה עם שמרים טריים (פוליש), כתחליף במקום סוכן ההתפחה מהמחמצת. עם כל אחד מסוכני ההתפחה האלו יצא לחם כפרי צרפתי משובח.

רכיבים
הוראות הכנה
אם משתמשים במחמצת שאור להתפחת הבצק, מכינים את סוכן ההתפחה מהמחמצת כפי שמוסבר בהוראות הכנת לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה).
במידה ורוצים להשתמש בפוליש (סוכן התפחה חלופי למחמצת העשוי משמרים טריים), מכינים את הפוליש על ידי המסת השמרים במים, הוספת הקמח, ערבוב לעיסה אחידה, והכנסה למקרר ל- 20-24 שעות.
כאשר סוכן ההתפחה מוכן (4-8 שעות למחמצת, 20-24 שעות לפוליש), ממשיכים בהכנת הלחם על פי הוראות הכנת לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה).
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
אם משתמשים במחמצת שאור להתפחת הבצק, מכינים את סוכן ההתפחה מהמחמצת כפי שמוסבר בהוראות הכנת לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה).
במידה ורוצים להשתמש בפוליש (סוכן התפחה חלופי למחמצת העשוי משמרים טריים), מכינים את הפוליש על ידי המסת השמרים במים, הוספת הקמח, ערבוב לעיסה אחידה, והכנסה למקרר ל- 20-24 שעות.
כאשר סוכן ההתפחה מוכן (4-8 שעות למחמצת, 20-24 שעות לפוליש), ממשיכים בהכנת הלחם על פי הוראות הכנת לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה).
בתיאבון 😋