מאפינס אוכמניות, מכינים כמות כפולה או משולשת כדי לעמוד בביקוש.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים תבנית מאפינס עם שכבה דקה של חמאה (נעזרים במגבת נייר.) לשחרור קל יותר, אפשר גם לצפות את שקעי המאפינס שבתבנית בנייר אפייה.
מכינים אל השטרויזל (ציפוי הפירורים.) מוסיפים לקערה את הקמח, הסוכר והקינמון ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומועכים אותה בעזרת מזלג. בהמשך נעזרים בידיים לערבוב החומרים עד ליצירת תערובת פירורית. שומרים בצד.
מערבבים בקערה חדשה את החומרים היבשים לבצק המאפינס ומניחים בצד.
לקערת מערבל המזון מוסיפים חמאה וסוכרים. מערבלים במשך 2 דקות.
בזמן שהמערבל פועל, מוסיפים בהדרגה ביצה, אחר כך מוסיפים יוגורט, תמצית וניל וחלב. מוודאים שהתערובת אחידה. נעזרים בלקקן להוריד מה שנדבק לדפנות הקערה אל תוך התערובת. ממשיכים בפעולת מעבד המזון, ומוסיפים בהדרגה גם את תערובת החומרים היבשים. מעבדים כשתי דקות עד שיש בלילה אחידה ודי סמיכה ומוצקה.
מעבירים רבע מהאוכמניות לצלחת ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים לבלילה שבקערת מעבד המזון. את שאר האוכמניות שנשארו שלמות מצפים במעט קמח ומעבירים לקערת הבלילה גם כן. בעזרת לקקן מקפלים את האוכמניות להתמזגות עם הבלילה.
ממלאים את השקעים שבתבנית המאפינס בבלילה, ממש עד לגובה התבנית.
מצפים את החלק העליון של המאפינס בשטרויזל. לוחצים על הפירורים בעדינות כדי להדביק אותם לבלילה.
אופים כ-7 דקות ב-220 מעלות. כעבור 7 דקות מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים כ-18 דקות נוספות. כשהמפינס גבוהים וקצת שחומים, וכשמעבירים קיסם והוא יוצא יבש, הם מוכנים. מוציאים מהתנור ומניחים את התבנית להתקררות למשך 10-15 דקות לפני שמוציאים ממנה את המאפינס.
עוברים עם סכין סביב כל מאפין כדי לשחרר מהתבנית. מושכים בעדינות ומעבירים לרשת או לצלחת.
על פי התאוריה המאפינס יכולים להשמר עד כשבוע במקרר (אפשר לשמור גם במקפיא.) באופן מעשי, הם לעולם לא החזיקו מעמד יותר מיום-יומיים מבלי שנזללו. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים תבנית מאפינס עם שכבה דקה של חמאה (נעזרים במגבת נייר.) לשחרור קל יותר, אפשר גם לצפות את שקעי המאפינס שבתבנית בנייר אפייה.
מכינים אל השטרויזל (ציפוי הפירורים.) מוסיפים לקערה את הקמח, הסוכר והקינמון ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומועכים אותה בעזרת מזלג. בהמשך נעזרים בידיים לערבוב החומרים עד ליצירת תערובת פירורית. שומרים בצד.
מערבבים בקערה חדשה את החומרים היבשים לבצק המאפינס ומניחים בצד.
לקערת מערבל המזון מוסיפים חמאה וסוכרים. מערבלים במשך 2 דקות.
בזמן שהמערבל פועל, מוסיפים בהדרגה ביצה, אחר כך מוסיפים יוגורט, תמצית וניל וחלב. מוודאים שהתערובת אחידה. נעזרים בלקקן להוריד מה שנדבק לדפנות הקערה אל תוך התערובת. ממשיכים בפעולת מעבד המזון, ומוסיפים בהדרגה גם את תערובת החומרים היבשים. מעבדים כשתי דקות עד שיש בלילה אחידה ודי סמיכה ומוצקה.
מעבירים רבע מהאוכמניות לצלחת ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים לבלילה שבקערת מעבד המזון. את שאר האוכמניות שנשארו שלמות מצפים במעט קמח ומעבירים לקערת הבלילה גם כן. בעזרת לקקן מקפלים את האוכמניות להתמזגות עם הבלילה.
ממלאים את השקעים שבתבנית המאפינס בבלילה, ממש עד לגובה התבנית.
מצפים את החלק העליון של המאפינס בשטרויזל. לוחצים על הפירורים בעדינות כדי להדביק אותם לבלילה.
אופים כ-7 דקות ב-220 מעלות. כעבור 7 דקות מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים כ-18 דקות נוספות. כשהמפינס גבוהים וקצת שחומים, וכשמעבירים קיסם והוא יוצא יבש, הם מוכנים. מוציאים מהתנור ומניחים את התבנית להתקררות למשך 10-15 דקות לפני שמוציאים ממנה את המאפינס.
עוברים עם סכין סביב כל מאפין כדי לשחרר מהתבנית. מושכים בעדינות ומעבירים לרשת או לצלחת.
על פי התאוריה המאפינס יכולים להשמר עד כשבוע במקרר (אפשר לשמור גם במקפיא.) באופן מעשי, הם לעולם לא החזיקו מעמד יותר מיום-יומיים מבלי שנזללו. בתיאבון 😋