מטבוחה אשכנזית אסלית, או אולי בכלל סלסת עגבניות מקסיקנית? המנה הזו כוללת עגבניות, בצל ושום קלויים והוכנה תוך מחשבה על המטבוחה המרוקאית, שהיא למעשה ריבת עגבניות חריפה עם הרבה שמן ושום. מלבד העגבניות והשום אין באמת קשר בין המטבוחה המקורית למנה הזו שלפניכם, אז קבלו את "המטבוחה האשכנזית", סלט היכול לשמש כמטבל או כממרח וכתוספת נפלאה למנות מנגל, לצד שניצל או דג בתנור, או בתור תוספת לכול מיני כריכים ומנות נוספות כיד הדימיון…
רכיבים
הוראות הכנה
על מחבת או מגש אפיה מוסיפים את העגבניות, הבצל והשום. זולפים חצי מכמות שמן הזית מעל.
צולים בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-30 דקות.
מוציאים מהתנור ונותנים לירקות להתקרר כמה דקות.
מסירים את הקליפות מכול הירקות ונפתרים מהן. קוצצים ומכניסים לקערה.
מוסיפים מיץ לימון, חצי שני של שמן הזית, ותבלינים.
מערבבים והסלט מוכן. בתיאבון!
הערות
- אפשר וגם מומלץ לצלות את הירקות על המנגל במקום בתנור.
- אפשר בהחלט להוסיף פלפל אדום.
- אפשר בהחלט להוסיף פלפל חריף.
- אפשר בהחלט להוסיף חציל קלוי ולהפוך את זה לסלט חצילים.
- אפשר בהחלט להוסיף ביצים ולהפוך את זה לשקשוקה.
מצרכים
הוראות הכנה
על מחבת או מגש אפיה מוסיפים את העגבניות, הבצל והשום. זולפים חצי מכמות שמן הזית מעל.
צולים בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-30 דקות.
מוציאים מהתנור ונותנים לירקות להתקרר כמה דקות.
מסירים את הקליפות מכול הירקות ונפתרים מהן. קוצצים ומכניסים לקערה.
מוסיפים מיץ לימון, חצי שני של שמן הזית, ותבלינים.
מערבבים והסלט מוכן. בתיאבון!