מלפפונים חמוצים במלח, מתכון לחמוצים ביתיים עם כול הטיפים להצלחה.
רכיבים
הוראות הכנה
עבדו בסביבה נקייה, עם ידיים נקיות שטופות היטב במים ובסבון.
בשלב ראשון מעקרים ומחטאים את צנצנת השימור. מרתיחים מים וממלאים את הצנצנת. נותנים לה לעמוד עם המים הרותחים כ-10 דקות. מרוקנים את המים, מייבשים עם נייר סופג ומניחים בתנור או בטוסטר שחומם ל-175 מעלות ל-5 דקות, עד לייבוש מלא.
שוטפים היטב את המפלפפונים והשמיר. אם רוצים חותכים למלפפונים את הקצוות.
מכניסים את המלפפונים לצנצנת המעוקרת, כשבניהם משלבים פרוסות שום, פלפל צ'ילי, גבעולי שמיר ועלה דפנה.
מפזרים מעל גרגרי הפלפל וזרעי החרדל.
בכלי נפרד מערבבים את המים המינרליים עם המלח. רצוי להשתמש במלח ים שתחילה ממיסים אותו בכמה כפות מים רותחים, ואז מוסיפים לשאר המים.
מכסים את המלפפונים לגמרי במי המלח.
אוטמים את הצנצנת ומניחים בטמפרטורת חדר, במקום מוצל לכבישה של 5-7 ימים, ולא נוגעים.
אחרי פתיחת הצנצנת יש לשמור בקירור. בתיאבון 😋
הערות
- חשוב שהמלפפונים והירק יהיו לגמרי מתחת לפני המים כדי שלא תיווצר שכבת עובש והמלפפונים יהרסו. אפשר להניח מעל משקולת שתדחוף את החמוצים למטה (כמו חלוקי נחל, או שקית עם מים למשל.)
- במהלך הכבישה במלח יש תסיסה טבעית של החמוצים באמצעות חיידקי פרוביוטיקה טבעיים ובריאים הנמצאים בירק והתורמים לנו למערכת העיכול.
- תתכן דליפה של נוזלים מהכלי עקב אותה תסיסה. הניחו את צנצנת הכבושים על צלחת שתכיל את הנוזלים.
- הנוזלים בכלי יהפכו עכורים כחלק מהתהליך. הפכו את הכלי פעם או פעמיים במהלך ימי הכבישה כדי לערבב.
- המיץ של השימור עם החיידקים המצטברים בו בריא למערכת העיכול שלנו ונהדר. אפשר לשתות אותו, להוסיף לטחינה, או למחזר (להוסיף מלפפונים חדשים אחרי שהמלפפונים נזללים.)
מצרכים
הוראות הכנה
עבדו בסביבה נקייה, עם ידיים נקיות שטופות היטב במים ובסבון.
בשלב ראשון מעקרים ומחטאים את צנצנת השימור. מרתיחים מים וממלאים את הצנצנת. נותנים לה לעמוד עם המים הרותחים כ-10 דקות. מרוקנים את המים, מייבשים עם נייר סופג ומניחים בתנור או בטוסטר שחומם ל-175 מעלות ל-5 דקות, עד לייבוש מלא.
שוטפים היטב את המפלפפונים והשמיר. אם רוצים חותכים למלפפונים את הקצוות.
מכניסים את המלפפונים לצנצנת המעוקרת, כשבניהם משלבים פרוסות שום, פלפל צ'ילי, גבעולי שמיר ועלה דפנה.
מפזרים מעל גרגרי הפלפל וזרעי החרדל.
בכלי נפרד מערבבים את המים המינרליים עם המלח. רצוי להשתמש במלח ים שתחילה ממיסים אותו בכמה כפות מים רותחים, ואז מוסיפים לשאר המים.
מכסים את המלפפונים לגמרי במי המלח.
אוטמים את הצנצנת ומניחים בטמפרטורת חדר, במקום מוצל לכבישה של 5-7 ימים, ולא נוגעים.
אחרי פתיחת הצנצנת יש לשמור בקירור. בתיאבון 😋