מרק אפונה עם תפוחי אדמה מוקרם. מרק אפונה חמים ליום חורפי.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל כ-5 דקות.
מוסיפים את הכרישה, הגזר, הסלרי והשום ובוחשים. מטגנים כעשר דקות נוספות. מדי פעם בוחשים.
מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה, את הציר (או המים) ואת התבלינים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים מכוסה על חום נמוך כ-45 דקות.
לאחר כיבוי התנור, ממתינים כ-5 דקות. מרסקים את המרק במעבד מזון ידני. מוסיפים את השום הטרי הכתוש, בוחשים, מכסים וממתינים כחמש דקות נוספות לפני הגשה.
טועמים ומשפרים טעמים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל כ-5 דקות.
מוסיפים את הכרישה, הגזר, הסלרי והשום ובוחשים. מטגנים כעשר דקות נוספות. מדי פעם בוחשים.
מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה, את הציר (או המים) ואת התבלינים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים מכוסה על חום נמוך כ-45 דקות.
לאחר כיבוי התנור, ממתינים כ-5 דקות. מרסקים את המרק במעבד מזון ידני. מוסיפים את השום הטרי הכתוש, בוחשים, מכסים וממתינים כחמש דקות נוספות לפני הגשה.
טועמים ומשפרים טעמים. בתיאבון 😋