מרק כרובית ותפוחי אדמה מוקרם, מרק סמיך וארומטי, בו מרסקים את הכרובית ותפוח-האדמה יחד עם שומר, בצל, שום ותבלינים.
רכיבים
הוראות הכנה
בסיר מרק מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל 2-3 דקות.
מוסיפים את השומר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את הכרובית, תפוחי-האדמה והרוזמרין, מכסים בציר המרק או המים ומוסיפים מלח ופלפל.
מביאים את המרק לרתיחה, מכסים את סיר הבישול ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות, עד שהכרובית ותפוחי-האדמה רכים.
מרסקים בממחה ידני (בלנדר).
זולפים מעל כמה טיפות של שמן זית מעולה ומפזרים קצת פטרוזיליה טרייה. אפשר גם להוסיף פרוסת גבינת עזים.
מצרכים
הוראות הכנה
בסיר מרק מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל 2-3 דקות.
מוסיפים את השומר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את הכרובית, תפוחי-האדמה והרוזמרין, מכסים בציר המרק או המים ומוסיפים מלח ופלפל.
מביאים את המרק לרתיחה, מכסים את סיר הבישול ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות, עד שהכרובית ותפוחי-האדמה רכים.
מרסקים בממחה ידני (בלנדר).
זולפים מעל כמה טיפות של שמן זית מעולה ומפזרים קצת פטרוזיליה טרייה. אפשר גם להוסיף פרוסת גבינת עזים.