מרק כתום עם דלעת, בטטה ועשבי תיבול. המרווה הטרייה נותנת לו ניחוח וטעם מיוחד.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים סיר המרק על להבה בינונית. מטגנים את הבצל והשום בחמאה ושמן הזית עד לשקיפות.
מוסיפים את קוביות הדלעת והבטטה יחד עם עשבי התיבול היבשים מאדים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
מוסיפים את המרווה, מערבבים ומאדים כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים 5-6 כוסות ציר מרק או מים עד כיסוי הקוביות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות עד להתרככות הירקות.
נותנים לתבשיל להתקרר קצת ומרסקים בעזרת מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד.
מוזגים מנה לקערית מרק, זולפים מעל קצת שמן זית ומגישים. בתיאבון!
הערות
- מחליפים את החמאה בשמן למנה טבעונית, פרווה.
- אפשר להחליף את הדלעת כולה או חלקה בדלורית.
- אחרי הריסוק בבלנדר, ניתן להוסיף מיכל שמנת לבישול או שמנת קוקוס לפי הטעם.
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים סיר המרק על להבה בינונית. מטגנים את הבצל והשום בחמאה ושמן הזית עד לשקיפות.
מוסיפים את קוביות הדלעת והבטטה יחד עם עשבי התיבול היבשים מאדים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
מוסיפים את המרווה, מערבבים ומאדים כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים 5-6 כוסות ציר מרק או מים עד כיסוי הקוביות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות עד להתרככות הירקות.
נותנים לתבשיל להתקרר קצת ומרסקים בעזרת מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד.
מוזגים מנה לקערית מרק, זולפים מעל קצת שמן זית ומגישים. בתיאבון!