מרק כתום עם קרם קוקוס בניחוח אסייתי. מכינים אותו עם גזר, בטטה ודלעת ומתבלים בתבלון עדין של זרעי כוסברה וג'ינג'ר טרי.

רכיבים
הוראות הכנה
מכינים את כל הרכיבים למרק. את הבצל והג'ינג'ר קולפים וקוצצים. את שאר הירקות קולפים וחותכים לקוביות.
מחממים סיר מרק כבד על חום בינוני. מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות. מדי פעם בוחשים.
מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים כדקה נוספת. בוחשים.
מוסיפים זרעי כוסברה טחונים, פלפל שחור ומלח ובוחשים כחצי דקה.
מוסיפים גזר, דלעת, בטטה ושורש פטרוזיליה ומערבבים עם הבצל והתבלינים. מכסים את הסיר ומאדים על חום בינוני במשך 10 דקות. מדי פעם פותחים את הסיר ובוחשים.
מוסיפים את המים. בוחשים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים במשך 20-25 דקות עד שהירקות רכים.
מכבים את האש וממתינים מספר רגעים. טוחנים את המרק בעזרת מעבד מזון ידני (מוט בלנדר.)
מוסיפים את קרם הקוקוס ובוחשים. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל.
להגשה מפזרים על כל מנה פתיתי קוקוס גדולים (בערך כפית למנה). בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים את כל הרכיבים למרק. את הבצל והג'ינג'ר קולפים וקוצצים. את שאר הירקות קולפים וחותכים לקוביות.
מחממים סיר מרק כבד על חום בינוני. מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות. מדי פעם בוחשים.
מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים כדקה נוספת. בוחשים.
מוסיפים זרעי כוסברה טחונים, פלפל שחור ומלח ובוחשים כחצי דקה.
מוסיפים גזר, דלעת, בטטה ושורש פטרוזיליה ומערבבים עם הבצל והתבלינים. מכסים את הסיר ומאדים על חום בינוני במשך 10 דקות. מדי פעם פותחים את הסיר ובוחשים.
מוסיפים את המים. בוחשים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים במשך 20-25 דקות עד שהירקות רכים.
מכבים את האש וממתינים מספר רגעים. טוחנים את המרק בעזרת מעבד מזון ידני (מוט בלנדר.)
מוסיפים את קרם הקוקוס ובוחשים. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל.
להגשה מפזרים על כל מנה פתיתי קוקוס גדולים (בערך כפית למנה). בתיאבון 😋