מרק עדשים אדומות טורקי, מוגש באופן מסורתי כמנת פתיחה בארוחות טורקיות. מרק בעל מרקם חלק, מתובל, פיקנטי ובריא.
Afiyet Olsun! (בתיאבון!)

רכיבים
הוראות הכנה
משרים את העדשים האדומות במים קרים לחמש דקות. שוטפים כמה פעמים, מסננים ומניחים בצד.
מחממים סיר המרק. מוסיפים שמן זית, ועל חום בינוני מטגנים בצל 3 דקות.
מוסיפים את הגזר והשום מערבבים ומטגנים 3 דקות נוספות.
מוסיפים כמון, פפריקה, נענע, אורגנו, צ'ילי ופלפל שחור ומערבבים. מטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
מוסיפים ציר מרק, תפוח אדמה, עדשים ומלח. מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
מסירים מהאש, נותנים למרק לנוח 5 דקות ומרסקים במעבד מזון ידני עד למרקם המועדף.
בזמן שהמרק נח מכינים רוטב פפריקה להגשה. במחבת קטנה מחממים שמן זית ומוסיפים פפריקה ופתיתי צ'ילי ומערבבים. ברגע שמתחילות לצאת בועות מהפפריקה מסירים מהאש והרוטב של הפפריקה מוכן.
להגשת המרק זולפים כפית מרוטב הפפריקה על כל מנה ומפזרים קמצוץ פתיתי אורגנו ונענע. לצד המרק מגישים פלח לימון, אותו סוחט כל סועד מעל המרק.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
משרים את העדשים האדומות במים קרים לחמש דקות. שוטפים כמה פעמים, מסננים ומניחים בצד.
מחממים סיר המרק. מוסיפים שמן זית, ועל חום בינוני מטגנים בצל 3 דקות.
מוסיפים את הגזר והשום מערבבים ומטגנים 3 דקות נוספות.
מוסיפים כמון, פפריקה, נענע, אורגנו, צ'ילי ופלפל שחור ומערבבים. מטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
מוסיפים ציר מרק, תפוח אדמה, עדשים ומלח. מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
מסירים מהאש, נותנים למרק לנוח 5 דקות ומרסקים במעבד מזון ידני עד למרקם המועדף.
בזמן שהמרק נח מכינים רוטב פפריקה להגשה. במחבת קטנה מחממים שמן זית ומוסיפים פפריקה ופתיתי צ'ילי ומערבבים. ברגע שמתחילות לצאת בועות מהפפריקה מסירים מהאש והרוטב של הפפריקה מוכן.
להגשת המרק זולפים כפית מרוטב הפפריקה על כל מנה ומפזרים קמצוץ פתיתי אורגנו ונענע. לצד המרק מגישים פלח לימון, אותו סוחט כל סועד מעל המרק.
בתיאבון 😋