מרק שום ספרדי (Sopa de Ajo) עם קרוטונים, ביצים ותבלון של פפריקה. מזין, בריא, פשוט להכנה.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים על מגש מצופה עם נייר אפייה את קוביות הלחם בשכבה אחת.
זולפים על קוביות הלחם משמן הזית.
אופים בערך 15 דקות עד שמזהיבים.
לקראת סיום אפיית הקרוטונים מתחילים בבישול המרק.
בסיר רחב מחממים את שמן הזית על חום בינוני-נמוך.
מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כשלוש דקות בערך, עד שמתחיל להזהיב קלות.
מוסיפים את הפפריקה, בוחשים ונותנים לה להיפתח ולהפיץ ניחוחות כדקה.
מוסיפים ¾ מהקרוטונים ובוחשים.
מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים ברתיחה קלה כעשר דקות.
טורפים את הביצים, מוסיפים לסיר המרק, בוחשים ומבשלים את המרק כשתי דקות נוספות.
מוסיפים כמה קרוטונים, מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם חם. בתיאבון!
הערות
- את הביצים מוסיפים למרק בבישול הסופי ממש לפני ההגשה.
- אפשר גם להכין את המרק ללא הביצים ולשמור בקירור. את הביצים מוסיפים כשמחממים את המרק ומגישים.
- אפשר גם במקום ביצים טרופות לבשל את הביצים שלמות כמו ביצה עלומה.
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים על מגש מצופה עם נייר אפייה את קוביות הלחם בשכבה אחת.
זולפים על קוביות הלחם משמן הזית.
אופים בערך 15 דקות עד שמזהיבים.
לקראת סיום אפיית הקרוטונים מתחילים בבישול המרק.
בסיר רחב מחממים את שמן הזית על חום בינוני-נמוך.
מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כשלוש דקות בערך, עד שמתחיל להזהיב קלות.
מוסיפים את הפפריקה, בוחשים ונותנים לה להיפתח ולהפיץ ניחוחות כדקה.
מוסיפים ¾ מהקרוטונים ובוחשים.
מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים ברתיחה קלה כעשר דקות.
טורפים את הביצים, מוסיפים לסיר המרק, בוחשים ומבשלים את המרק כשתי דקות נוספות.
מוסיפים כמה קרוטונים, מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם חם. בתיאבון!