סלט ולנסיה הוא למעשה סלט חסה רומית ("חסה ערבית") צבעוני ופשוט שבבסיסו גם עגבניות, בצל, זיתים, חומץ ושמן זית. הסלט הזה הוא מאוד טיפוסי לאיזור ולנסיה שבספרד ומכאן שמו. מוסיפים לסלט ירקות טריים מהעונה כדי להוסיף לו צבעוניות וטעמים. לעתים קרובות מוסיפים לסלט ולנסיה גם ביצים קשות, טונה, אספרגוס לבן ותירס.
הסוד להצלחה של הסלט הוא פשוט להשתמש בירקות הכי בשלים והכי טריים מהעונה, בעדיפות לירקות שגודלו בגינה אורגנית ובשימוש בשמן זית מעולה.
רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים ומייבשים את החסה. חותכים אותה לחתיכות בגודל ביס. מסדרים את החסה על צלחת רחבה.
מניחים מעל החסה את העגבניות והבצל. בשלב זה אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו מלפפון ופלפל ירוק.
מסדרים מעל הירקות תוספות כמו תירס (מפזרים מסביב), טונה, ביצה קשה, אספרגוס לבן.
מפזרים על הסלט מלח ופלפל.
מפזרים מעל את הזיתים.
זולפים מעל את החומץ.
זולפים מעל את שמן הזית.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים ומייבשים את החסה. חותכים אותה לחתיכות בגודל ביס. מסדרים את החסה על צלחת רחבה.
מניחים מעל החסה את העגבניות והבצל. בשלב זה אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו מלפפון ופלפל ירוק.
מסדרים מעל הירקות תוספות כמו תירס (מפזרים מסביב), טונה, ביצה קשה, אספרגוס לבן.
מפזרים על הסלט מלח ופלפל.
מפזרים מעל את הזיתים.
זולפים מעל את החומץ.
זולפים מעל את שמן הזית.
בתיאבון 😋