סלט פנצנלה איטלקי (Panzanella) המגיע מהעיר פירנצה שבטוסקנה. סלט פשוט של שאריות של לחם עם עגבניות, בתוספת בצל אדום, מלפפון, בזיליקום, חומץ בן יין ושמן זית. הלחם היבש תחילה מושרה במים ובחומץ ולאחר מכן סופג את המיצים של הסלט והרוטב, וכך מקבל חיים חדשים יחד עם הסלט.
רכיבים
הוראות הכנה
מכניסים את קוביות הלחם לקערה, מוסיפים את המים והחומץ ומערבבים. משרים את הלחם כ-15 עד 20 דקות.
בזמן השרייה פורסים בצל ומלפפון לפרוסות דקות. את העגבניות חוצים, מרוקנים מזרעים, וחותכים לחתיכות בגודל בינוני.
סוחטים את הלחם מהנוזלים מעל מסננת ומעבירים לקערת סלט.
מוסיפים את הירקות החתוכים לקערה. מוסיפים את עלי הבזיליקום החתוכים, את שמן הזית, את החומץ, המלח והפלפל ומערבבים.
נותנים לתערובת הסלט לעמוד כחצי שעה במקרר לפני שמגישים.
כ-10 דקות לפני ההגשה מוציאים מהמקרר. מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים (מלח, פלפל, שמן זית) לפי הצורך.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכניסים את קוביות הלחם לקערה, מוסיפים את המים והחומץ ומערבבים. משרים את הלחם כ-15 עד 20 דקות.
בזמן השרייה פורסים בצל ומלפפון לפרוסות דקות. את העגבניות חוצים, מרוקנים מזרעים, וחותכים לחתיכות בגודל בינוני.
סוחטים את הלחם מהנוזלים מעל מסננת ומעבירים לקערת סלט.
מוסיפים את הירקות החתוכים לקערה. מוסיפים את עלי הבזיליקום החתוכים, את שמן הזית, את החומץ, המלח והפלפל ומערבבים.
נותנים לתערובת הסלט לעמוד כחצי שעה במקרר לפני שמגישים.
כ-10 דקות לפני ההגשה מוציאים מהמקרר. מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים (מלח, פלפל, שמן זית) לפי הצורך.
בתיאבון 😋