ספגטי אלה פוטנסקה, בתרגום חופשי מאיטלקית "ספגטי בסגנון הזונה", זוהי מנת פסטה איטלקית שעל פי חלק מהסיפורים הומצאה על ידי זונות שעבדו בעיר נפולי ולא הורשו לצאת מהבית, לכן הכינו את המנה המהירה והמזינה מהמוצרים הזמינים. למרות השם הפרובוקטיבי, מדובר במנה טעימה שכל המשפחה תאהב. הרוטב של פסטה פוטנסקה כולל אנשובי, צלפים, שום, זיתים ועגבניות. האנשובי מתמוסס ברוטב ומשמש כסוג של תבלין, כך שברוב המקרים גם אלו שאינם אוהבים אנשובי, כולל ילדים, יאהבו את המנה.
רכיבים
הוראות הכנה
מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב.
מחממים מחבת רחבה ועמוקה על להבה בינונית.
מוסיפים את שמן הזית. מטגנים וממיסים את האנשובי כדקה.
מוסיפים למחבת את הצלפים. לוחצים על חלקם עם מזלג לשחרור הטעמים.
מוסיפים את השום ובוחשים כחצי דקה.
מועכים את הזיתים (אפשר לסחוט אותם ביד) ומוסיפים למחבת.
אם רוצים להוסיף קצת פיקנטיות למנה, בשלב זה מוסיפים פתיתי צ'ילי ובוחשים.
מוסיפים את העגבניות (מרסקים אותן) יחד עם פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.
בוחשים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים 3-4 כפות ממי הבישול של הפסטה כדי לדלל קצת. אם הרוטב חמוץ מוסיפים דבש לאיזון הטעמים.
כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לתוך המחבת עם הרוטב ומערבבים.
להגשה מפזרים מעל קצת פטרוזיליה או בזיליקום טריים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב.
מחממים מחבת רחבה ועמוקה על להבה בינונית.
מוסיפים את שמן הזית. מטגנים וממיסים את האנשובי כדקה.
מוסיפים למחבת את הצלפים. לוחצים על חלקם עם מזלג לשחרור הטעמים.
מוסיפים את השום ובוחשים כחצי דקה.
מועכים את הזיתים (אפשר לסחוט אותם ביד) ומוסיפים למחבת.
אם רוצים להוסיף קצת פיקנטיות למנה, בשלב זה מוסיפים פתיתי צ'ילי ובוחשים.
מוסיפים את העגבניות (מרסקים אותן) יחד עם פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.
בוחשים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים 3-4 כפות ממי הבישול של הפסטה כדי לדלל קצת. אם הרוטב חמוץ מוסיפים דבש לאיזון הטעמים.
כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לתוך המחבת עם הרוטב ומערבבים.
להגשה מפזרים מעל קצת פטרוזיליה או בזיליקום טריים. בתיאבון 😋