מתכון עוגת מייפל בחושה בציפוי גלזורה עם מייפל ואגוזים (אגוזי פקאן או אגוזי מלך).
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בקצת שמן (אפשר בתרסיס).
מוסיפים לקערת המיקסר את השמן, הסוכר ותמצית הוניל. מקציפים כדקה.
ממשיכים בהקצפה ותוך כדי מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מקציפים כ-2 דקות לתערובת אחידה.
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים לתערובת שבמיקסר בהדרגה את התערובת היבשה (2-3 כפות). לסירוגין מוסיפים גם 2-3 כפות מהיוגורט או מהמייפל.
ממשיכים כך עד שכל רכיבי הבצק מתמזגים לתערובת אחידה, רטובה אך די יציבה.
מעבירים את התערובת לתבנית האפייה.
אופים ב-180 מעלות במשך 30-35 דקות. מבצעים בדיקה עם קיסם (אם הוא יוצא יבש העוגה אפוייה מספיק.)
מכינים את הגלזורה (ציפוי הסוכר) על ידי הקצפה של אבקת הסוכר עם השמנת והמייפל. אפשר גם להכין את הגלזורה מראש ולשמור במקרר. כשהעוגה מתקררת קצת מצפים אותה בגלזורה בעזרת כף.
לסיום מפזרים מעל שבבים של אגוזים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בקצת שמן (אפשר בתרסיס).
מוסיפים לקערת המיקסר את השמן, הסוכר ותמצית הוניל. מקציפים כדקה.
ממשיכים בהקצפה ותוך כדי מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מקציפים כ-2 דקות לתערובת אחידה.
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים לתערובת שבמיקסר בהדרגה את התערובת היבשה (2-3 כפות). לסירוגין מוסיפים גם 2-3 כפות מהיוגורט או מהמייפל.
ממשיכים כך עד שכל רכיבי הבצק מתמזגים לתערובת אחידה, רטובה אך די יציבה.
מעבירים את התערובת לתבנית האפייה.
אופים ב-180 מעלות במשך 30-35 דקות. מבצעים בדיקה עם קיסם (אם הוא יוצא יבש העוגה אפוייה מספיק.)
מכינים את הגלזורה (ציפוי הסוכר) על ידי הקצפה של אבקת הסוכר עם השמנת והמייפל. אפשר גם להכין את הגלזורה מראש ולשמור במקרר. כשהעוגה מתקררת קצת מצפים אותה בגלזורה בעזרת כף.
לסיום מפזרים מעל שבבים של אגוזים. בתיאבון 😋