פילאף טורקי של בורגול עם עגבניות. מנה קלאסית במטבח הטורקי. מוגשת לרוב לצד מנות בשר על המנגל, כמו קבב אדנה, ו- קבב אורפה.

רכיבים
הוראות הכנה
מחממים בסיר שמן זית, ומטגנים-מאדים בצל, שום וגמבה, במשך כמה דקות, עד להתרככות. מדי פעם מערבבים.
מוסיפים עגבניות ומערבבים. מטגנים-מאדים כשתי דקות על חום בינוני-נמוך.
מוסיפים את משחת רסק העגבניות, הפפריקה ואת הבורגול ומערבבים. ממשיכים בטיגון-אידוי כדקה נוספת.
מוסיפים ציר (או מים), מלח ופלפל, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
כשהנוזלים מגיעים לרתיחה, מערבבים פעם אחרונה ומכסים. מבשלים על להבה קטנה כעשר דקות.
מסירים מהאש ומשאירים מכוסה כחמש דקות נוספות לפני שמגישים. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים בסיר שמן זית, ומטגנים-מאדים בצל, שום וגמבה, במשך כמה דקות, עד להתרככות. מדי פעם מערבבים.
מוסיפים עגבניות ומערבבים. מטגנים-מאדים כשתי דקות על חום בינוני-נמוך.
מוסיפים את משחת רסק העגבניות, הפפריקה ואת הבורגול ומערבבים. ממשיכים בטיגון-אידוי כדקה נוספת.
מוסיפים ציר (או מים), מלח ופלפל, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
כשהנוזלים מגיעים לרתיחה, מערבבים פעם אחרונה ומכסים. מבשלים על להבה קטנה כעשר דקות.
מסירים מהאש ומשאירים מכוסה כחמש דקות נוספות לפני שמגישים. בתיאבון!