פילה ברמונדי על האש בתוספת זיגוג של חמאה ושום עם טעם לימוני. מנה קלאסית עבור פילה דג על הגריל המתאימה לסוגים רבים של דגים ופירות ים. אפשר כמובן להכין את אותה המנה באופן דומה בכיריים על מחבת גריל (פלנצ'ה) או בתנור. ההכנה על גריל פחמים מספקת ניחוח מעושן הנותן נופח נוסף לטעמים של המנה.

רכיבים
הוראות הכנה
מכינים מראש את גריל הפחמים. מבעירים את הפחמים כ-20-30 דקות לפני הצלייה. עובדים עם רשת גריל נקייה וחלקה כדי שהדג לא יידבק אליה.
מנקים את פילה הדג ומייבשים בעזרת מגבות נייר. מורחים את שמן הזית על נתחי הדג הנקיים. מפזרים פפריקה, מלח ופלפל על שני צידי הנתחים המשומנים.
ממיסים את החמאה במחבת על חום נמוך עד בינוני. כאשר החמאה לגמרי מומסת, מוסיפים שום, פטרוזיליה ולימון. בוחשים כחצי דקה ומסירים מהכיריים. שומרים את רוטב הזיגוג בצד.
צולים את הדג על המנגל הלוהט כשהוא מונח תחילה על הצד עם העור (עור הדג בא במגע עם רשת הגריל.)
כעבור כ-3-4 דקות צלייה, מורחים כמחצית מרוטב הזיגוג על הנתחים.
הופכים את נתחי הדגים בעדינות ובזהירות כדי שלא יתפרקו על הגריל. לשם כך ניתן להעזר בתרווד מתכתי או בשפכטל. אם הדג דבוק לרשת הגריל, נותנים לו עוד כמה רגעים של צלייה לפני שמנסים שוב לשחררו. אחרי הפיכת פילה הדג, מורחים את שארית רוטב הזיגוג על צידו השני של הדג.
צולים את הפילה מצידו השני כדקה נוספת לפני שמגישים חם חם ישר לצלחת. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים מראש את גריל הפחמים. מבעירים את הפחמים כ-20-30 דקות לפני הצלייה. עובדים עם רשת גריל נקייה וחלקה כדי שהדג לא יידבק אליה.
מנקים את פילה הדג ומייבשים בעזרת מגבות נייר. מורחים את שמן הזית על נתחי הדג הנקיים. מפזרים פפריקה, מלח ופלפל על שני צידי הנתחים המשומנים.
ממיסים את החמאה במחבת על חום נמוך עד בינוני. כאשר החמאה לגמרי מומסת, מוסיפים שום, פטרוזיליה ולימון. בוחשים כחצי דקה ומסירים מהכיריים. שומרים את רוטב הזיגוג בצד.
צולים את הדג על המנגל הלוהט כשהוא מונח תחילה על הצד עם העור (עור הדג בא במגע עם רשת הגריל.)
כעבור כ-3-4 דקות צלייה, מורחים כמחצית מרוטב הזיגוג על הנתחים.
הופכים את נתחי הדגים בעדינות ובזהירות כדי שלא יתפרקו על הגריל. לשם כך ניתן להעזר בתרווד מתכתי או בשפכטל. אם הדג דבוק לרשת הגריל, נותנים לו עוד כמה רגעים של צלייה לפני שמנסים שוב לשחררו. אחרי הפיכת פילה הדג, מורחים את שארית רוטב הזיגוג על צידו השני של הדג.
צולים את הפילה מצידו השני כדקה נוספת לפני שמגישים חם חם ישר לצלחת. בתיאבון 😋