פילה דג בתנור עם תפוחי אדמה מבושלים, בציפוי תערובת תיבול פילדלפיה. מתכון למנת דג זריזה ב-5 דקות הכנה ואפייה קצרה בתנור.
רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים את תפוחי האדמה ומחלקים לחצאים או לקוביות. מכניסים לסיר, ממלאים במים, מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים את תפוחי האדמה ברתיחה עדינה, עד שהם רכים.
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מצפים את פילה הדג בתערובת התיבול. מערבבים בצלוחית את תערובת התיבול עם שמן הזית. מנקים את הדג, מייבשים ומניחים את הדג על מגש מצופה בנייר אפייה. מורחים על הדג כמחצית מתערובת התיבול. מכסים את הדג ומניחים במקום קריר עד שתפוחי האדמה מסיימים להתבשל.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
כשתפוחי האדמה רכים מסננים את המים. מעבירים את תפוחי האדמה למגש עם הדג. מורחים על תפוחי האדמה את שארית תערובת התיבול.
אופים בתנור כ-6-12 דקות (תלוי בגודל ובעובי הדג). הדג מוכן כשהבשר שלו מאבד את שקיפותו.
להגשה מפזרים מעל פטרזוליה קצוצה. מגישים לצד הדג פלחי לימון. בתיאבון 😋
הערות
- אפשר כמובן לאפות את הדג ללא תפוחי האדמה ולהגיש ליד תוספת אחרת כמו אורז, פסטה או סלט.
- אם מוותרים על תפוחי האדמה משתמשים רק במחצית מכמות שמן הזית ותערובת התיבול.
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים את תפוחי האדמה ומחלקים לחצאים או לקוביות. מכניסים לסיר, ממלאים במים, מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים את תפוחי האדמה ברתיחה עדינה, עד שהם רכים.
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מצפים את פילה הדג בתערובת התיבול. מערבבים בצלוחית את תערובת התיבול עם שמן הזית. מנקים את הדג, מייבשים ומניחים את הדג על מגש מצופה בנייר אפייה. מורחים על הדג כמחצית מתערובת התיבול. מכסים את הדג ומניחים במקום קריר עד שתפוחי האדמה מסיימים להתבשל.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
כשתפוחי האדמה רכים מסננים את המים. מעבירים את תפוחי האדמה למגש עם הדג. מורחים על תפוחי האדמה את שארית תערובת התיבול.
אופים בתנור כ-6-12 דקות (תלוי בגודל ובעובי הדג). הדג מוכן כשהבשר שלו מאבד את שקיפותו.
להגשה מפזרים מעל פטרזוליה קצוצה. מגישים לצד הדג פלחי לימון. בתיאבון 😋