פיתה יוונית על מחבת, פיתה תפוחה ורכה שהיא למעשה לאפה אותה מכינים בפשטות על המחבת. הפיתה המשלימה למנת שיפודי סופלקי. יכולה לשמש גם כתחליף ביתי טרי עבור הפיתה הרגילה הנמכרת בחנויות. פשוטה להכנה וטעימה.
רכיבים
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח.
בכוס מערבבים ריוויון, מים ושמן זית.
יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח. יוצקים 2 כפות מהנוזלים ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את כול הנוזלים.
מערבבים ולשים לבצק אחיד. עובדים עם ידיים מקומחות, על משטח מקומח. אין צורך ללוש יותר מדי, 2-3 דקות זה מספיק.
יוצרים כדור מהבצק, משמנים אותו, ומניחים עם מגבת לחה מעל, במקום חמים וחשוך.
נותנים לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו, כחצי שעה עד שעתיים.
מחלקים את הבצק לששה כדורים.
עובדיםעל משטח מקומח. בעזרת מארוך משטחים כול כדור לפיתה בעלת קוטר 15-20 סנטימטר.
בשלב זה ניתן לזרות על הבצק תבלינים או עשבי תיבול. למשל אורגנו, טימין או מלח גס.
אופים על מחבת שטוחה או מחבת גריל בחום בינוני, כ-3 דקות עד שצד אחד משחים, הופכים ואופים מהצד השני כ-3 דקות נוספות.
אפשר להגיש ישר או לשמור עד לארוחה. הפיתות תשארנה רכות. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח.
בכוס מערבבים ריוויון, מים ושמן זית.
יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח. יוצקים 2 כפות מהנוזלים ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את כול הנוזלים.
מערבבים ולשים לבצק אחיד. עובדים עם ידיים מקומחות, על משטח מקומח. אין צורך ללוש יותר מדי, 2-3 דקות זה מספיק.
יוצרים כדור מהבצק, משמנים אותו, ומניחים עם מגבת לחה מעל, במקום חמים וחשוך.
נותנים לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו, כחצי שעה עד שעתיים.
מחלקים את הבצק לששה כדורים.
עובדיםעל משטח מקומח. בעזרת מארוך משטחים כול כדור לפיתה בעלת קוטר 15-20 סנטימטר.
בשלב זה ניתן לזרות על הבצק תבלינים או עשבי תיבול. למשל אורגנו, טימין או מלח גס.
אופים על מחבת שטוחה או מחבת גריל בחום בינוני, כ-3 דקות עד שצד אחד משחים, הופכים ואופים מהצד השני כ-3 דקות נוספות.
אפשר להגיש ישר או לשמור עד לארוחה. הפיתות תשארנה רכות. בתיאבון 😋