פסטה פרימוורה זוהי פסטה אביבית (פרימוורה באיטלקית זה "אביב") עם רוטב הכולל שלל ירקות צבעוניים של העונה, טריים ובשלים. את הירקות תחילה מטגנים על מחבת רחבה או צולים בתנור בתוספת שמן. לאחר מכן מבשלים אותם לזמן יחסית קצר עם לא הרבה נוזלים, רק עד שהם מתחילים להתרכך ומתמזגים לרוטב. במקביל לבישול רוטב הירקות מבשלים גם את הפסטה. מוסיפים חלק ממי הבישול העמילניים של הפסטה לרוטב הירקות המתבשל כדי להסמיך אותו, מתבלים, ולסיום, מוסיפים גם את הפסטה המבושלת ובוחשים לקבלת מנת פסטה פרימוורה בריאה וטעימה.
קיימים אינספור מתכונים של פסטה פרימוורה שונים ומגוונים, כשלל הירקות והאפשרויות לשלב בינהם. הקפידו על ירקות טריים, על איזון צבעוני של הירקות בתבשיל ועל בישול מתאים של כל ירק. קחו את המתכון הנוכחי כפי שהוא, או השתמשו בו כנקודת התחלה למנת פסטה פרימוורה נפלאה משלכם.
רכיבים
הוראות הכנה
מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. או שמבשלים מראש ושומרים בצד ספל ממי הבישול של הפסטה או שמבשלים את הפסטה במקביל לבישול הרוטב.
מחממים מחבת רחבה ובעלת מספיק עומק על חום בינוני. מוסיפים שמן. מטגנים בצל 2-3 דקות. מוסיפים גזר, קישוא ואפונת שלג. מטגנים \ מאדים כ-5 דקות נוספות ומדי פעם בוחשים.
מוסיפים את השום ובוחשים. מוסיפים את העגבניות ובוחשים. מוסיפים טימין טרי, אורגנו, ומים עמיליניים ממי בישול הפסטה, שיגיעו בערך עד גובה סנטימטר במחבת. בוחשים. מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את הפסטה המבושלת והמסוננת לרוטב. בוחשים. מבשלים עוד כמה שניות, רק עד שהפסטה חמה ומכוסה כולה ברוטב.
מניחים כל מנה בצלחת ומפזרים מעל פטרוזלייה קצוצה (או בזיליקום), זולפים קצת שמן זית ומפזרים פרמז'ן. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. או שמבשלים מראש ושומרים בצד ספל ממי הבישול של הפסטה או שמבשלים את הפסטה במקביל לבישול הרוטב.
מחממים מחבת רחבה ובעלת מספיק עומק על חום בינוני. מוסיפים שמן. מטגנים בצל 2-3 דקות. מוסיפים גזר, קישוא ואפונת שלג. מטגנים \ מאדים כ-5 דקות נוספות ומדי פעם בוחשים.
מוסיפים את השום ובוחשים. מוסיפים את העגבניות ובוחשים. מוסיפים טימין טרי, אורגנו, ומים עמיליניים ממי בישול הפסטה, שיגיעו בערך עד גובה סנטימטר במחבת. בוחשים. מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את הפסטה המבושלת והמסוננת לרוטב. בוחשים. מבשלים עוד כמה שניות, רק עד שהפסטה חמה ומכוסה כולה ברוטב.
מניחים כל מנה בצלחת ומפזרים מעל פטרוזלייה קצוצה (או בזיליקום), זולפים קצת שמן זית ומפזרים פרמז'ן. בתיאבון 😋