מתכון ציר עוף חום. מוסיף טעם ועומק לתבשילי עוף ובשר, כמו תבשיל עוף עם אורז בסיר אחד או עוף ציידים צרפתי. מכינים מראש, מסננים ושומרים במקרר או במקפיא עד לשימוש.

רכיבים
הוראות הכנה
מחממים סיר ובתוכו עצמות ושאריות עוף.
צורבים את שאריות העוף עד לקבלת גוון חום כהה, ומשגיחים שלא לשרוף (בערך 10 דקות.)
מוסיפים גזר, סלרי, בצל ושום ומערבבים. מטגנים כ-5 דקות ומדי פעם בוחשים.
מוסיפים את המים ומגרדים את התחתית של הסיר. מביאים לרתיחה.
מוסיפים צרור עשבי תיבול, רסק העגבניות, מלח ופלפל. בוחשים, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
מעבירים את הציר דרך מסננת. שומרים רק את הציר המסונן. מהשאריות נפתרים.
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים סיר ובתוכו עצמות ושאריות עוף.
צורבים את שאריות העוף עד לקבלת גוון חום כהה, ומשגיחים שלא לשרוף (בערך 10 דקות.)
מוסיפים גזר, סלרי, בצל ושום ומערבבים. מטגנים כ-5 דקות ומדי פעם בוחשים.
מוסיפים את המים ומגרדים את התחתית של הסיר. מביאים לרתיחה.
מוסיפים צרור עשבי תיבול, רסק העגבניות, מלח ופלפל. בוחשים, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
מעבירים את הציר דרך מסננת. שומרים רק את הציר המסונן. מהשאריות נפתרים.