צלעות טלה על האש עם סומק. לפעמים כל מה שצריך זה תבלין אחד שיעשה את ההבדל.
הוראות הכנה
מערבבים סומק עם שמן זית.
מניחים את הצלעות על מגש וזולפים עליהם את שמן הזית עם הסומק. מעסים את הצלעות ומודאים שהם מכוסים בשני צידהם בסומק עם שמן הזית.
זורים עליהם פלפל שחור טחון משני הצדדים.
מכסים ומניחים במקרר לשעה.
כעבור שעה במקרר צולים את הצלעות על מנגל שנוקה ושחומם מבעוד מועד.
צולים כשלוש דקות, הופכים צד וצולים כשלוש דקות נוספות.
זורים מלח גס ומגישים חם. בתיאבון!
טיפים ודגשים
- שימו לב לא לשרוף את הצלעות – בשלב הצליה הצלעות יטפטפו שומנים למנגל ויתכן ותתלקח אש.
- במידה ומתלקחת אש גבוהה הופכים את הצלעות לעתים תכופות.
- אפשר גם להניח את הצלעות בצד רשת הגריל הרחק ממוקד האש לכמה רגעים כדי לתת לאש להרגע.
מצרכים
הוראות הכנה
מערבבים סומק עם שמן זית.
מניחים את הצלעות על מגש וזולפים עליהם את שמן הזית עם הסומק. מעסים את הצלעות ומודאים שהם מכוסים בשני צידהם בסומק עם שמן הזית.
זורים עליהם פלפל שחור טחון משני הצדדים.
מכסים ומניחים במקרר לשעה.
כעבור שעה במקרר צולים את הצלעות על מנגל שנוקה ושחומם מבעוד מועד.
צולים כשלוש דקות, הופכים צד וצולים כשלוש דקות נוספות.
זורים מלח גס ומגישים חם. בתיאבון!