קישואים בתנור עם עגבניות שרי, פירורי לחם (או פנקו) וגבינת פרמז'ן. מנת קישואים אפויים בסגנון איטלקי, מתאימה בתור תוספת או כמנת פתיחה לארוחה.
למנה טבעונית (פרווה) מוותרים על תוספת הפרמז'ן ועדיין נהנים ממנה נפלאה.
רכיבים
הוראות הכנה
פורסים את הזוקיני לפרוסת דקות ומניחים את הפרוסות על רשת או במסננת המונחת מעל הכיור.
מפזרים על פרוסות הקישואים מלח כדי לגרום להם להזיע. מניחים מעליהם צלחת כבדה כדי לגרום ללחץ ולסייע בשחרור הנוזלים. מאפשרים להם להזיע ולטפטף את הנוזלים למשך 15 דקות.
בסיום שוטפים את הקישואים וסוחטים אותם בידיים. מנגבים בעזרת מגבות נייר ומניחים בצד.
חוצים את העגבניות או פורסים אותן לפרוסות ומעבירים לקערה.
סוחטים את העגבניות בקערה כדי לשחרר מהן מיץ.
מוסיפים שמן זית, אורגנו, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ובודקים אם צריך עוד להמליח ולפלפל.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
זולפים חלק משמן הזית על תבנית אפייה. מפזרים מעל מעט מפירורי הלחם.
מסדרים את פרוסות הזוקיני על התבנית. מפזרים מעליהן את פירורי הלחם והפרמז'ן.
מכסים עם העגבניות ומיץ העגבניות. זולפים את החומץ ואת שארית שמן הזית מעל העגבניות.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות עד שפירורי הלחם והעגבניות משחימים.
להגשה מפזרים מעל עלעלי טימין טריים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
פורסים את הזוקיני לפרוסת דקות ומניחים את הפרוסות על רשת או במסננת המונחת מעל הכיור.
מפזרים על פרוסות הקישואים מלח כדי לגרום להם להזיע. מניחים מעליהם צלחת כבדה כדי לגרום ללחץ ולסייע בשחרור הנוזלים. מאפשרים להם להזיע ולטפטף את הנוזלים למשך 15 דקות.
בסיום שוטפים את הקישואים וסוחטים אותם בידיים. מנגבים בעזרת מגבות נייר ומניחים בצד.
חוצים את העגבניות או פורסים אותן לפרוסות ומעבירים לקערה.
סוחטים את העגבניות בקערה כדי לשחרר מהן מיץ.
מוסיפים שמן זית, אורגנו, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ובודקים אם צריך עוד להמליח ולפלפל.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
זולפים חלק משמן הזית על תבנית אפייה. מפזרים מעל מעט מפירורי הלחם.
מסדרים את פרוסות הזוקיני על התבנית. מפזרים מעליהן את פירורי הלחם והפרמז'ן.
מכסים עם העגבניות ומיץ העגבניות. זולפים את החומץ ואת שארית שמן הזית מעל העגבניות.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות עד שפירורי הלחם והעגבניות משחימים.
להגשה מפזרים מעל עלעלי טימין טריים. בתיאבון 😋