קציצות בשר (בקר, הודו, כבש) שטוחות המטוגנות על מחבת במעט שמן. עסיסיות וטעימות כפי שהן. אפשר גם להוסיף להן רוטב לפי הטעם.
רכיבים
הוראות הכנה
מערבבים היטב את כל החומרים (מלבד שמן הטיגון) לתערובת אחידה.
בשלב זה אפשר לכסות את קערת התערובת ולהניחה כשעה-שעתיים במקרר (לא חובה.)
יוצרים כדורים, משטחים ומהדקים אותם. מחממים שמן במחבת, ומטגנים בחום בינוני צד אחד עד שמזהיב (כ- 4-5 דקות בערך.)
הופכים בזהירות וממשיכים טיגון צד שני בחום בינוני עד שמזהיב (כ- 4-5 דקות נוספות בערך.)
את הקציצות המוכנות מניחים למספר רגעים על נייר סופג שיספוג את השמן המיותר.
טיפים ודגשים
- אל תטגנו יותר מדי קציצות בבת אחת בו זמנית. תשאירו מרווח בין קציצה לקציצה במחבת. עבדו במספר מקבצים.
- את בשר הבקר לבקש מהקצב שיטחון פעמיים. כך יצאו קציצות מהודקות היטב. אם משתמשים גם בהודו, לבשר הודו מספיקה טחינה אחת.
מצרכים
הוראות הכנה
מערבבים היטב את כל החומרים (מלבד שמן הטיגון) לתערובת אחידה.
בשלב זה אפשר לכסות את קערת התערובת ולהניחה כשעה-שעתיים במקרר (לא חובה.)
יוצרים כדורים, משטחים ומהדקים אותם. מחממים שמן במחבת, ומטגנים בחום בינוני צד אחד עד שמזהיב (כ- 4-5 דקות בערך.)
הופכים בזהירות וממשיכים טיגון צד שני בחום בינוני עד שמזהיב (כ- 4-5 דקות נוספות בערך.)
את הקציצות המוכנות מניחים למספר רגעים על נייר סופג שיספוג את השמן המיותר.