מתכון קציצות דגים ברוטב עגבניות, שמתבשלות לאיטן ברוטב העגבניות המתובל. טעימות ישר מהסיר, עם לחם רך לטבילה ברוטב, או על אורז לבן. טעימות עוד יותר לאחר ליל מנוחה במקרר.
מתכון מאת אלון אליהו, מנהל קבוצת הפייסבוק “אבא אני רעב”
רכיבים
הוראות הכנה
טוחנים את הדג (או הדגים) יחד עם הכוסברה והשום לעיסה אחידה וחלקה.
מוסיפים לתערובת ביצה, מלח, פלפל, מיץ לימון וגרדה של לימון. מערבבים לעיסה אחידה.
בודקים את מרקם עם התערובת שמתקבלת. אם היא נוזלית מדי אפשר להוסיף פרורי לחם (כל פעם קצת) עד שהעיסה מתגבשת ונוחה לעבודה.
יוצרים קציצות ומניחים בכלי עם כיסוי.
מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את השמן ומטגנים את הצ'ילי כ- 2 דקות. מוספים שיני שום קצוצות ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים לסיר את הכמון והפפריקה החריפה ובוחשים.
מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל, בוחשים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לקטנה. טועמים, אם הרוטב חמצמץ מדי, אפשר להוסיף קמצוץ סוכר כדי למתן את החמיצות.
מסדרים את הקציצות יפה בסיר, אחת אחרי השניה, בעדינות, שלא יתפרקו. מכסים את הסיר, מגבירים את האש, מביאים לסף רתיחה ומנמיכים שוב לאש הכי קטנה, לבישול של 10 דקות.
לאחר 10 דקות מרימים את הסיר ובעדינות מטלטלים את הקציצות בסיר כך שהן תטבענה בתוך הרוטב.
יוצקים מהרוטב על הקציצות בעדינות בעזרת כף. מבשלים כ-10 דקות נוספות על הלהבה הכי נמוכה כשהסיר מכוסה.
נותנים לתבשיל לנוח כמה שיותר זמן. הטעמים נספגים יותר ויותר. ביום שלמחרת הטעם משתפר אפילו עוד. בתאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
טוחנים את הדג (או הדגים) יחד עם הכוסברה והשום לעיסה אחידה וחלקה.
מוסיפים לתערובת ביצה, מלח, פלפל, מיץ לימון וגרדה של לימון. מערבבים לעיסה אחידה.
בודקים את מרקם עם התערובת שמתקבלת. אם היא נוזלית מדי אפשר להוסיף פרורי לחם (כל פעם קצת) עד שהעיסה מתגבשת ונוחה לעבודה.
יוצרים קציצות ומניחים בכלי עם כיסוי.
מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את השמן ומטגנים את הצ'ילי כ- 2 דקות. מוספים שיני שום קצוצות ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים לסיר את הכמון והפפריקה החריפה ובוחשים.
מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל, בוחשים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לקטנה. טועמים, אם הרוטב חמצמץ מדי, אפשר להוסיף קמצוץ סוכר כדי למתן את החמיצות.
מסדרים את הקציצות יפה בסיר, אחת אחרי השניה, בעדינות, שלא יתפרקו. מכסים את הסיר, מגבירים את האש, מביאים לסף רתיחה ומנמיכים שוב לאש הכי קטנה, לבישול של 10 דקות.
לאחר 10 דקות מרימים את הסיר ובעדינות מטלטלים את הקציצות בסיר כך שהן תטבענה בתוך הרוטב.
יוצקים מהרוטב על הקציצות בעדינות בעזרת כף. מבשלים כ-10 דקות נוספות על הלהבה הכי נמוכה כשהסיר מכוסה.
נותנים לתבשיל לנוח כמה שיותר זמן. הטעמים נספגים יותר ויותר. ביום שלמחרת הטעם משתפר אפילו עוד. בתאבון 😋