קציצות עוף נימוחות ונהדרות בציר ירקות. הזמנתי באופן ספונטני אורחים לערב שישי, וכך נוצר התבשיל החביב הזה שהפך לגולת הכותרת של הערב.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים סיר גדול. מוסיפים שמן זית. מוסיפים את הפלפל החריף, שורש הפטרוזיליה והבצל וחורכים מעט.
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את יתר הירקות, מתבלים ומכסים במים. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה.
בינתיים כשהציר מתבשל, מכינים את תערובת הקציצות. מערבבים היטב את כל הרכיבים לתערובת.
מכדררים קציצה אחר קציצה (יותר קל בידיים רטובות) ומוסיפים לסיר. פשוט מניחים על הירקות.
לאחר שכל הקציצות בסיר מנענעים קלות את הסיר כך שכל הנוזל יכסה אותן וישקה אותן בטעמיו.
לאחר רתיחה שנייה מנמיכים את האש. מבשלים בסיר סגור עד שהקציצות מוכנות (לפחות חצי שעה).
הערה
השתמשתי לציר בירקות שהיו לי בבית. אפשר כמובן לגוון ולהוסיף סלרי, כרישה, ועוד (כיד הדמיון הטובה עליכם).
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים סיר גדול. מוסיפים שמן זית. מוסיפים את הפלפל החריף, שורש הפטרוזיליה והבצל וחורכים מעט.
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את יתר הירקות, מתבלים ומכסים במים. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה.
בינתיים כשהציר מתבשל, מכינים את תערובת הקציצות. מערבבים היטב את כל הרכיבים לתערובת.
מכדררים קציצה אחר קציצה (יותר קל בידיים רטובות) ומוסיפים לסיר. פשוט מניחים על הירקות.
לאחר שכל הקציצות בסיר מנענעים קלות את הסיר כך שכל הנוזל יכסה אותן וישקה אותן בטעמיו.
לאחר רתיחה שנייה מנמיכים את האש. מבשלים בסיר סגור עד שהקציצות מוכנות (לפחות חצי שעה).