רוטב אלף האיים ביתי, מתכון אותנטי לרוטב האמריקאי המפורסם שבבסיסו מיונז ופירה עגבניות (קטשופ). הרוטב משתלב נהדר על סלטי חסה, בכריכים, כרוטב לסלט תפוחי אדמה, עם המבורגר או עם צ'יקן בורגר, וכמטבל לירקות ולמטוגנים.

הכנה10 דקות
רכיבים
½ כוס מיונז
2 כפות קטשופאו רוטב צ'ילי מתוק
1 כף חומץ בן יין לבןאו חומץ תפוחים
1 כפית סוכר קניםאו דבש
1 כפית בצלקצוץ דק מאוד, אדום או לבן
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
תוספות אפשריות לגיוון
½ כפית פפריקה חריפהאו טבסקו, לטעם פיקנטי
½ שן שוםמעוך עם סכין, זרוי במלח, קצוץ דק דק למשחה
¼ כפית רוטב ווסטרשייר
½ ביצה קשהקצוצה ומפוררת
הוראות הכנה
1
מערבבים היטב את כול הרכיבים בקערה.
2
משתמשים ישר או שומרים כמה שעות במקרר להתמזגות מושלמת של הטעמים. בתיאבון 😋
מצרכים
½ כוס מיונז
2 כפות קטשופאו רוטב צ'ילי מתוק
1 כף חומץ בן יין לבןאו חומץ תפוחים
1 כפית סוכר קניםאו דבש
1 כפית בצלקצוץ דק מאוד, אדום או לבן
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
תוספות אפשריות לגיוון
½ כפית פפריקה חריפהאו טבסקו, לטעם פיקנטי
½ שן שוםמעוך עם סכין, זרוי במלח, קצוץ דק דק למשחה
¼ כפית רוטב ווסטרשייר
½ ביצה קשהקצוצה ומפוררת
הוראות הכנה
1
מערבבים היטב את כול הרכיבים בקערה.
2
משתמשים ישר או שומרים כמה שעות במקרר להתמזגות מושלמת של הטעמים. בתיאבון 😋