מתכון להכנת ריבת שסק. הכנת הריבה מספקת דרך מתוקה וטעימה לשמר להרבה זמן את פירות השסק הגדלים רק לתקופה יחסית קצרה בשנה. לצורך הכנת ריבת השסק נדרשת עבודה סבלנית של קילוף הפרי. צולחים משימה זו אם מתייחסים אליה כאל משימה תרפיותית ומתגמלת.

רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים היטב את השסק. קולפים אותם אחד אחד ומוציאים את הגלעינים ואת הציפוי הלבן הפנימי. דרך קלה לקלף שסק היא על ידי קטימת הקצוות של השסק, חיתוך חריץ אורכי, וקילוף (בדומה לקילוף סברס רק בלי הקוצים.)
את בשר הפירות הקלופים מעבירים לקערה מלאה במים קרים, כדי שלא ישחירו.
כשמסיימים את משימת הקילוף התרפיותית, מעבירים את השסק למסננת ונפתרים מהמים.
מעבירים את השסק המסונן לסיר. מוסיפים את הסוכרים, מערבבים ומתחילים בבישול. לא מוסיפים נוזלים לסיר. הסוכרים יימסו והשסק יוציא נוזלים.
מוסיפים לסיר את תמצית הוניל ואת הזנגביל ובוחשים. מביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה. מבשלים עם כיסוי חלקי של הסיר על להבה בינונית-נמוכה. התערובת צריכה לבעבע ברתיחה קלה במשך כשעה בערך. במהלך הבישול כל כמה דקות בוחשים ובודקים מידת צמצום הנוזלים. הריבה מוכנה כאשר בערך חצי מהנוזלים מצטמצמים. היא עדיין תהיה נוזלית בסיר, אך כשנעביר אותה לצנצנת והיא תתקרר, היא תתגבש לריבה צמיגית כהילכתה.
כשהריבה כמעט מוכנה, טועמים (בזהירות מהנוזל הרותח). אם מעדיפים טעם חמצמץ אפשר להוסיף לימון סחוט. מבשלים עם הלימון בערך 5 דקות נוספות, עד שמגיעים למידת סמיכות רצויה.
מעבירים את הריבה החמה לצנצנת נקייה, חמימה ומחוטאת. (כדי שהצנצנת לא תתבקע, מחממים אותה מראש בעזרת מים חמים.) אפשר לאטום את הצנצנת ולאפשר לה להתקרר כך שיווצר וואקום. הריבה תשמר כך בצנצנת האטומה במשך חודשים רבים. אחרי הפתיחה שומרים במקרר.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים היטב את השסק. קולפים אותם אחד אחד ומוציאים את הגלעינים ואת הציפוי הלבן הפנימי. דרך קלה לקלף שסק היא על ידי קטימת הקצוות של השסק, חיתוך חריץ אורכי, וקילוף (בדומה לקילוף סברס רק בלי הקוצים.)
את בשר הפירות הקלופים מעבירים לקערה מלאה במים קרים, כדי שלא ישחירו.
כשמסיימים את משימת הקילוף התרפיותית, מעבירים את השסק למסננת ונפתרים מהמים.
מעבירים את השסק המסונן לסיר. מוסיפים את הסוכרים, מערבבים ומתחילים בבישול. לא מוסיפים נוזלים לסיר. הסוכרים יימסו והשסק יוציא נוזלים.
מוסיפים לסיר את תמצית הוניל ואת הזנגביל ובוחשים. מביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה. מבשלים עם כיסוי חלקי של הסיר על להבה בינונית-נמוכה. התערובת צריכה לבעבע ברתיחה קלה במשך כשעה בערך. במהלך הבישול כל כמה דקות בוחשים ובודקים מידת צמצום הנוזלים. הריבה מוכנה כאשר בערך חצי מהנוזלים מצטמצמים. היא עדיין תהיה נוזלית בסיר, אך כשנעביר אותה לצנצנת והיא תתקרר, היא תתגבש לריבה צמיגית כהילכתה.
כשהריבה כמעט מוכנה, טועמים (בזהירות מהנוזל הרותח). אם מעדיפים טעם חמצמץ אפשר להוסיף לימון סחוט. מבשלים עם הלימון בערך 5 דקות נוספות, עד שמגיעים למידת סמיכות רצויה.
מעבירים את הריבה החמה לצנצנת נקייה, חמימה ומחוטאת. (כדי שהצנצנת לא תתבקע, מחממים אותה מראש בעזרת מים חמים.) אפשר לאטום את הצנצנת ולאפשר לה להתקרר כך שיווצר וואקום. הריבה תשמר כך בצנצנת האטומה במשך חודשים רבים. אחרי הפתיחה שומרים במקרר.
בתיאבון 😋