שישקבב טלה ארמני חורובאטס (Khorovats). משמעות "חורובאטס" בארמנית היא "צלוי" ולמעשה ישנן גרסאות שונות של חורובאטס, עם בשרים אחרים או עם ירקות בלבד. מתכון זה הוא גרסה של חורובאטס טלה. נתחים של טלה, עם או בלי עצם, המושרים כיממה במרינדה. לאחר השרייה משפדים אותם וצולים אותם בסבלנות על האש.
רכיבים
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים את כול החומרים למשרה.
מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב עם המשרה.
מעסים את הרוטב לתוך הבשר, מכסים בניילון נצמד ושוכחים במקרר ל-24 שעות.
משחילים את נתחי הבשר על שיפודי מתכת רחבים בצמוד אחד לשני. אפשר גם להשתמש בשיפודי עץ רחבים שהושרו כשעה מראש במים.
מניחים את השיפודים על המנגל קרובים אחד לשני, ממליחים קלות וצולים בהשגחה רבה (זהירות שלא ישרף!). מסובבים את השיפודים כול חצי דקה - דקה. מידת העשיה הרצויה היא מדיום. זמן הצליה נע בין 12 ל- 18 דקות ומשתנה בהתאם לגודל הנתחים ומידת החום של הצליה.
שולפים את הבשר מהשיפודים (הכי קל בסיוע פיתה או לאפה מקופלת שבמרכזה השיפוד.)
הגשה
מגישים ישר מהאש על גבי לבש (לאפה ארמנית), יחד עם סלט זריז של רצועות בצל פרוס דק, פטרוזיצליה קצוצה ורצועות עגבניה. בתיאבון!
טיפים
- את החתיכות הגדולות יותר שמים במרכז השיפוד, לשם מגיע יותר חום בדרך כלל.
- המרווח בין השיפודים מעל או הגחלים צריך להיות 12-15 סנטימטר.
- את השיפודים מניחים קרוב אחד לשני.
- יש להשגיח על השיפודים לכול אורך הצליה. ולסובב אותם לכול אורך הצליה (כול חצי דקה – דקה בערך).
- כאשר שומן מטפטף ופורצת אש מסובבים את השיפודים.
מצרכים
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים את כול החומרים למשרה.
מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב עם המשרה.
מעסים את הרוטב לתוך הבשר, מכסים בניילון נצמד ושוכחים במקרר ל-24 שעות.
משחילים את נתחי הבשר על שיפודי מתכת רחבים בצמוד אחד לשני. אפשר גם להשתמש בשיפודי עץ רחבים שהושרו כשעה מראש במים.
מניחים את השיפודים על המנגל קרובים אחד לשני, ממליחים קלות וצולים בהשגחה רבה (זהירות שלא ישרף!). מסובבים את השיפודים כול חצי דקה - דקה. מידת העשיה הרצויה היא מדיום. זמן הצליה נע בין 12 ל- 18 דקות ומשתנה בהתאם לגודל הנתחים ומידת החום של הצליה.
שולפים את הבשר מהשיפודים (הכי קל בסיוע פיתה או לאפה מקופלת שבמרכזה השיפוד.)