שרימפס מטוגן בסגנון יווני. השרימפסים מטוגנים בשמן עמוק אחרי שמצפים אותם בבלילה מתובלת. מתקבלים שרימפסים פריכים שכיף לזלול כמנת פתיחה לארוחה או כמנה עיקרית. מגישים עם פלחי לימון ו\או עם מטבל מועדף, כמו למשל מטבל סקורדליה תפוחי אדמה.
רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים את השרימפס ומייבשים בעזרת מגבות נייר.
מערבבים היטב את רכיבי הבלילה בקערה בעזרת מקצפת ידנית עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או בווק לחום גבוה של 170-175 מעלות צלזיוס.
אוחזים בזנב שרימפס, טובלים בבלילה ומוודאים שהשרימפס עטוף בבלילה.
בזהירות מניחים את השרימפס בשמן הרותח (לא זורקים על מנת למנוע השפרצה.)
חוזרים על הפעולה עם עוד שרימפסים. עובדים במקבצים של 4-6 שרימפסים, כמה שסיר הטיגון מאפש להכניס מבלי לצופף את השרימפסים יותר מדי.
זמן הטיגון הוא 2-3 דקות. כעבור דקת טיגון מוודאים שהשרימפסים אינם נדבקים אחד לשני או לתחתית הסיר. במידה והם נדבקים אפשר להעזר במקלות סיניים להפריד בינהם. בעזרת כף מסננת מעבירים את השרימפס המוכן למסננת מעל קערה או לצלחת עם נייר סופג.
כשמסיימים מקבץ אחד של שרימפס, ממתינים כדקה-דקותיים עד שהשמן חוזר לטמפרטורה גבוהה וממשיכים למקבץ הבא.
מגישים עם פלחי לימון או עם מטבל טעים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים את השרימפס ומייבשים בעזרת מגבות נייר.
מערבבים היטב את רכיבי הבלילה בקערה בעזרת מקצפת ידנית עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או בווק לחום גבוה של 170-175 מעלות צלזיוס.
אוחזים בזנב שרימפס, טובלים בבלילה ומוודאים שהשרימפס עטוף בבלילה.
בזהירות מניחים את השרימפס בשמן הרותח (לא זורקים על מנת למנוע השפרצה.)
חוזרים על הפעולה עם עוד שרימפסים. עובדים במקבצים של 4-6 שרימפסים, כמה שסיר הטיגון מאפש להכניס מבלי לצופף את השרימפסים יותר מדי.
זמן הטיגון הוא 2-3 דקות. כעבור דקת טיגון מוודאים שהשרימפסים אינם נדבקים אחד לשני או לתחתית הסיר. במידה והם נדבקים אפשר להעזר במקלות סיניים להפריד בינהם. בעזרת כף מסננת מעבירים את השרימפס המוכן למסננת מעל קערה או לצלחת עם נייר סופג.
כשמסיימים מקבץ אחד של שרימפס, ממתינים כדקה-דקותיים עד שהשמן חוזר לטמפרטורה גבוהה וממשיכים למקבץ הבא.
מגישים עם פלחי לימון או עם מטבל טעים. בתיאבון 😋