דג בס שלם אפוי בתנור עם ירקות ותפוחי אדמה. ארוחה שלמה במגש האפייה.
רכיבים
הוראות הכנה
מפזרים קצת מלח ופלפל על מגש צלייה. מניחים מעל את העגבניות, הגזר, הלימון והשום (שומרים בצד שן שום ופלח לימון להכנסה לבטן הדג.) זולפים מעל שמן זית.
צולים את הירקות בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 25 דקות.
בזמן שהירקות נצלים מבשלים את תפוחי האדמה בישול חלקי. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים וקצת מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10-12 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך. מסירים מהאש ומסננים.
בזמן שהירקות נצלים ותפוחי האדמה מתבשלים, מכינים את דג הבס. מנקים ומיבשים את הדג בעזרת מגבות נייר. מכניסים לבטן של הדג פלחי לימון, ענף טימין ושני שיני שום. ממליחים ומפלפלים את הדג. זולפים קצת שמן זית על מגש אפייה ומניחים מעל את הדג.
מוסיפים למגש את תפוחי האדמה המבושלים חלקית ואת הירקות הצלויים. מפזרים מעל מיורן, מלח ופלפל. מוזגים את היין הלבן. מניחים על הדג קוביות חמאה.
מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות בחום של 225 מעלות.
לפני שמגישים נפתרים מהלימון ומענפי הטימין. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מפזרים קצת מלח ופלפל על מגש צלייה. מניחים מעל את העגבניות, הגזר, הלימון והשום (שומרים בצד שן שום ופלח לימון להכנסה לבטן הדג.) זולפים מעל שמן זית.
צולים את הירקות בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 25 דקות.
בזמן שהירקות נצלים מבשלים את תפוחי האדמה בישול חלקי. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים וקצת מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10-12 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך. מסירים מהאש ומסננים.
בזמן שהירקות נצלים ותפוחי האדמה מתבשלים, מכינים את דג הבס. מנקים ומיבשים את הדג בעזרת מגבות נייר. מכניסים לבטן של הדג פלחי לימון, ענף טימין ושני שיני שום. ממליחים ומפלפלים את הדג. זולפים קצת שמן זית על מגש אפייה ומניחים מעל את הדג.
מוסיפים למגש את תפוחי האדמה המבושלים חלקית ואת הירקות הצלויים. מפזרים מעל מיורן, מלח ופלפל. מוזגים את היין הלבן. מניחים על הדג קוביות חמאה.
מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות בחום של 225 מעלות.
לפני שמגישים נפתרים מהלימון ומענפי הטימין. בתיאבון 😋