אוזני המן שוקולד צ'יפס במילוי גבינה, כי אם כבר פורים אז למה לא לחפש את אוזני ההמן לעוגיות שוקולד צ'יפס? בבצק של המתכון אפשר כמובן לא להוסיף את השוקולד, ואת מילוי הגבינה אפשר להחליף בכול מילוי אחר, והרי לפניכם גם מתכון לאוזני המן שאינן מחופשות.
רכיבים
הוראות הכנה
מערבבים חמאה וסוכר בעזרת מיקסר, עד לקבלת עיסה אחידה.
תוך כדי המשך הערבול מוסיפים בהדרגה ביצים, חלב ותמצית וניל.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לקערת המיקסר וממשיכים בערבול את לקבלת תערובת בצק אחידה.
הבצק שמתקבל יהיה רך מאוד בגלל החמאה הרכה. מכניסים למקרר לפחות לשעה כדי שיתקשה ויהיה אפשר לעבוד איתו.
טורפים היטב גבינת שמנת איכותית עם סוכר. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל וממשיכים עד לקבלת תערובת סמיכה.
אם התערובת שיוצאת נוזלית מדי, מוסיפים עמילן תירס לפי הצורך, ומערבלים עד לקבלת תערובת סמיכה יותר.
עובדים על משטח מקומח, עם מארוך מקומח. משטחים את הבצק בעזרת המארוך ליריעה בעובי חצי סנטימטר.
חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר 80 סנטימטר. את העיגולים מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. משטחים את שאריות הבצק וממשיכים ביצירת העיגולים.
במרכז כול עיגול מוזגים כפית ממלית הגבינה.
מקפלים צד אחד.
מקפלים צד שני.
מקפלים צד שלישי ליצירת משולש ומהדקים.
כשמסיימים ליצור את כול אוזני ההמן, מניחים את המגש במקפיא לרבע שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, כ-13 עד 15 דקות, עד שאוזני ההמן מתחילים להשחים.
כשאוזני ההמן שחומים הם מוכנים. מוציאים מהתנור ומניחים על השיש לכמה דקות להתקררות.
בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מערבבים חמאה וסוכר בעזרת מיקסר, עד לקבלת עיסה אחידה.
תוך כדי המשך הערבול מוסיפים בהדרגה ביצים, חלב ותמצית וניל.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לקערת המיקסר וממשיכים בערבול את לקבלת תערובת בצק אחידה.
הבצק שמתקבל יהיה רך מאוד בגלל החמאה הרכה. מכניסים למקרר לפחות לשעה כדי שיתקשה ויהיה אפשר לעבוד איתו.
טורפים היטב גבינת שמנת איכותית עם סוכר. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל וממשיכים עד לקבלת תערובת סמיכה.
אם התערובת שיוצאת נוזלית מדי, מוסיפים עמילן תירס לפי הצורך, ומערבלים עד לקבלת תערובת סמיכה יותר.
עובדים על משטח מקומח, עם מארוך מקומח. משטחים את הבצק בעזרת המארוך ליריעה בעובי חצי סנטימטר.
חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר 80 סנטימטר. את העיגולים מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. משטחים את שאריות הבצק וממשיכים ביצירת העיגולים.
במרכז כול עיגול מוזגים כפית ממלית הגבינה.
מקפלים צד אחד.
מקפלים צד שני.
מקפלים צד שלישי ליצירת משולש ומהדקים.
כשמסיימים ליצור את כול אוזני ההמן, מניחים את המגש במקפיא לרבע שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, כ-13 עד 15 דקות, עד שאוזני ההמן מתחילים להשחים.
כשאוזני ההמן שחומים הם מוכנים. מוציאים מהתנור ומניחים על השיש לכמה דקות להתקררות.
בתיאבון!