גאראם מסאלה, זוהי תערובת תבלינים הודית המשמשת מנות רבות במטבח ההודי והפקיסטני. למרות שהמילה 'גאראם' משמעה חם, התערובת אינה חריפה, אך היא כן נועדה לחמם את הגוף.
התערובת משמשת מגוון רחב של מנות עוף, מנות בשר, מנות דגים, מנות ירקות ומנות אורז, בתבשילי קדרה, תבשילים בתנור ובתבשילים שעל המנגל.
ניתן לרכוש את הגאראם מסאלה בחנויות התבלינים, אך קל ועדיף להכין בבית לטריות מירבית, לתבלין נטול חומרים משמרים, ולהתאמת הטעמים לפי העדפה אישית.
רכיבים
הוראות הכנה
טוחנים את כול הרכיבים של המתכון הבסיסי במטחנת קפה או מטחנת תבלינים. מחלקים לכמה מקבצים אם המכונה קטנה לכול הכמות.
ניתן לשלב תבלינים מהרשימה של התוספות והגיוונים, לפי טעמכם האישי.
מעבירים את התערובת הטחונה לצנצנת אטומה. שומרים באזור יבש, חשוך וקריר, עד שישה חודשים.
מצרכים
הוראות הכנה
טוחנים את כול הרכיבים של המתכון הבסיסי במטחנת קפה או מטחנת תבלינים. מחלקים לכמה מקבצים אם המכונה קטנה לכול הכמות.
ניתן לשלב תבלינים מהרשימה של התוספות והגיוונים, לפי טעמכם האישי.
מעבירים את התערובת הטחונה לצנצנת אטומה. שומרים באזור יבש, חשוך וקריר, עד שישה חודשים.