מרק שעועית עם בשר, ירקות שורש ותפוחי אדמה. מתאים כמנה ליום חורפי. מחמם ומשביע.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים את שמן הזית בסיר המרק.
מטגנים את הבצל 2-3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים כ- 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר את הגזר והשורשים ומאדים כ-5 דקות.
מוסיפים את העגבניות ואת הרסק ומאדים כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים כ-10 כוסות מים.
שוטפים את השעועית המושרית ומסננים ומוסיפים לסיר.
לבסוף מוסיפים את הבשר, תפוחי האדמה, פפריקה, צ'ילי, עלי דפנה, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-3 שעות על להבה נמוכה.
מגישים עם פטרוזיליה טריה.
הערות וטיפים
- אפשר לבשל בסיר לחץ, אז משך הבישול מתקצר לשעה.
- את העלים של שורשי הפטרוזיליה והסלרי שומרים ומוסיפים לבישול (מוציאים בסוף הבישול) לחיזוק והעשרת הטעמים.
- הוסיפו גם עצמות בקר להעשרת הטעם.
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים את שמן הזית בסיר המרק.
מטגנים את הבצל 2-3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים כ- 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר את הגזר והשורשים ומאדים כ-5 דקות.
מוסיפים את העגבניות ואת הרסק ומאדים כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים כ-10 כוסות מים.
שוטפים את השעועית המושרית ומסננים ומוסיפים לסיר.
לבסוף מוסיפים את הבשר, תפוחי האדמה, פפריקה, צ'ילי, עלי דפנה, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-3 שעות על להבה נמוכה.
מגישים עם פטרוזיליה טריה.