סלט יווני אותנטי, חוריאטיקי ("מהכפר") מושלם בפשטותו. חייב להעשות עם הירקות הכי טריים והכי יפים ועם נתח גבינת פטה שאינו מפורר, מחלב כבשים. סלט יווני מסורתי אמיתי, כפי שהיוונים מכינים וסועדים בכול בית.
הכנה5 דקות סך הכול5 דקות
רכיבים
4 כפות שמן זיתכתית מעולה
3 עגבניותטריות (לא מהמקרר!), חתוכות לפרוסות עבות, כול פרוסה חתוכה לרבעים
1 מלפפוןקלוף, חתוך לפרוסות
¼ כפית מלח ים
8 זיתי קלמטהבשלמותם, שאינם מגולענים
1 פלפל ירוקקטן, פרוס דק
½ בצל סגולפרוס דק
100 גרם גבינת פטהמחלב צאן, פרוסה שלמה (לא מפוררת)
1 כפית אורגנו מיובש
תוספות אפשריות
1 כפית חומץ בן יין אדום
הוראות הכנה
1
בקערת הסלט מערבבים בעדינות עגבניות, מלפפונים, מלח, זיתים וחצי מכמות שמן הזית.
2
מניחים מעל פלפל ירוק ובצל סגול.
3
מעל מניחים פרוסת גבינת הפטה.
4
זורים את האורגנו על הירקות והגבינה.
5
זולפים את שארית שמן הזית.
6
מגישים מיד עם לחם טרי! בתיאבון 😋
מצרכים
4 כפות שמן זיתכתית מעולה
3 עגבניותטריות (לא מהמקרר!), חתוכות לפרוסות עבות, כול פרוסה חתוכה לרבעים
1 מלפפוןקלוף, חתוך לפרוסות
¼ כפית מלח ים
8 זיתי קלמטהבשלמותם, שאינם מגולענים
1 פלפל ירוקקטן, פרוס דק
½ בצל סגולפרוס דק
100 גרם גבינת פטהמחלב צאן, פרוסה שלמה (לא מפוררת)
1 כפית אורגנו מיובש
תוספות אפשריות
1 כפית חומץ בן יין אדום
הוראות הכנה
1
בקערת הסלט מערבבים בעדינות עגבניות, מלפפונים, מלח, זיתים וחצי מכמות שמן הזית.
2
מניחים מעל פלפל ירוק ובצל סגול.
3
מעל מניחים פרוסת גבינת הפטה.
4
זורים את האורגנו על הירקות והגבינה.
5
זולפים את שארית שמן הזית.
6
מגישים מיד עם לחם טרי! בתיאבון 😋